HomeNieuwsActualiteit100.000 euro uitgetrokken om seksuele intimidatie in het uitgaansleven te bestrijden

100.000 euro uitgetrokken om seksuele intimidatie in het uitgaansleven te bestrijden

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Frans Gemeenschapscommissie (COCOF) trekken samen 100.000 euro uit voor de ondersteuning van twee projecten die het uitgaansleven veiliger moeten maken. Het horecapersoneel in het nachtleven zal hierdoor leren omgaan met seksuele intimidatie en geweld.

Het nachtleven in Brussel is bruisend, maar het verloopt lang niet altijd even veilig. De ‘balance ton bar’-beweging bracht het voorbije jaar heel wat getuigenissen over ongewenst seksueel gedrag en zelfs geweld aan het licht. De VGC en de COCOF trekken daarom subsidies uit voor twee projecten die door de terreinpartners worden ontwikkeld.

Herkennen en reageren

De vereniging Safe Ta Night kan dankzij de steun filmpjes opnemen die het horecapersoneel sensibiliseert rond alarmerende situaties. Een tweede initiatief is een gratis opleiding van vzw Pimento voor de medewerkers in het Brusselse nachtleven. De opleiding leert het personeel seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen te herkennen en toont hoe gepast om te gaan en te reageren op deze situaties.

«We willen dat iedereen zich veilig genoeg kan voelen om te dansen en te feesten waar ze willen. En als er toch incidenten voorvallen, moeten de slachtoffers meteen terecht kunnen bij medewerkers van de organisatie», zegt VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt.

«Dankzij dit soort projecten zullen de medewerkers zich sterker omkaderd voelen om seksuele intimidatie te voorkomen en de slachtoffers beter op te vangen», voegt COCOF-collegevoorzitter Babara Trachte toe.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bxl/100000-euro-uitgetrokken-om-seksuele-intimidatie-het-uitgaansleven-te-bestrijden

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels