HomeNieuws3 ideeën om creatief te zijn met foto’s

3 ideeën om creatief te zijn met foto’s

Sinds we allemaal continu een camera op zak hebben, nemen we van alles en iedereen foto’s. Heerlijk om al die herinneringen steeds dichtbij te hebben! Alleen spenderen we al zoveel tijd op onze smartphone, dat we onze kiekjes niet zo vaak bekijken als we zouden willen. Het kan dus leuk zijn om je foto’s tentoon te stellen in je huis. Hoe je dat op een creatieve manier doet, lees je hier.

Voor de nostalgische types

Vroeger moest je een camerarolletje laten ontwikkelen en kreeg je een envelopje vol geprinte foto’s terug. Die werden daarna in een fotoalbum geplakt. Tegenwoordig printen we nog zelden foto’s uit, maar toch is het een aanrader. Jij hebt vast ook al een fotoalbum van vroeger doorgebladerd en genoten van die heerlijke nostalgie?

Gelukkig moet je nu niet meer aan de slag met een lijmstick, maar kan je gewoon via een app of website een fotoboek maken. Dat gaat snel en zonder gedoe. Leuk is dat je voor elke vakantie, kerst, levensjaar van je kind, … een fotoboek kan samenstellen om samen gezellig door te bladeren en herinneringen op te halen.

Voor de go-getters

Scroll je nu al zelden door je cameraroll, dan ben je vast niet het type dat gezellig een momentje uittrekt om een fotoboek te doorbladeren. Om toch te kunnen genieten van je foto’s, kan je ze tentoonstellen in je huis door bijvoorbeeld een fotomuur te maken. Dat kan echt overal, zelfs op het kleinste kamertje.

Ook als je nog een grote, lege muur hebt die erom smeekt wat opgesmukt te worden, is dat je perfecte canvas om aan de slag te gaan. Print je mooiste kiekjes en laat enkele foto’s afdrukken op groot formaat. Zo creëer je een echte blikvanger waar je elke dag opnieuw van kan genieten, gewoon op weg van en naar de koelkast bijvoorbeeld.

Voor de creatievelingen

Sommige mensen willen niet gewoon kijken naar hun foto’s, maar er ook echt wat mee doén. Voor die creatievelingen hebben we uiteraard ook enkele tips. Allereerst wil je zoveel mogelijk foto’s uitprinten. Vergeet zeker niet enkele dubbel af te drukken. Daarna is the world your oyster. Zo kan je een fotoalbum samenstellen, maar dan op grootmoeders wijze.

Ook scrapbooken kan heel rustgevend zijn. Nadenken over de juiste compositie, wat mooie woorden erbij schrijven, stickers en washi tape toevoegen et voilà: een echt uniek fotoboek.

Ook met een muurcollage kan je je creatief uitleven. Combineer allerlei verschillende kaders voor een speciale toets of mix fotoprints met polaroids. Als je een lievelingsfoto hebt, kan je die bewerken op je smartphone met enkele leuke filters of presets. Die kan je dan laten afdrukken of gewoon als gsm-achtergrond gebruiken.

Met foto’s kan je echt alle kanten uit. Het allerbelangrijkste is echter doén. Geloof ons, je zal er geen spijt van hebben dat je eindelijk iets moois gedaan hebt met die ontelbare foto’s!

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels