Vind ons op

Zita

Zoom-In: Cordeel

Job

Zoom-In: Cordeel

« Ellipsgebouw met staal en glas is een mooie uitdaging»

Jasper Hulsteyn is projectleider op de campus van UCLL in Diepenbeek. Hij werkt voor bouwbedrijf Cordeel dat heel wat ervaring heeft met grote werken.

Jasper Hulsteyn: “De werf ligt op de universitaire campus in Diepenbeek. Het gaat deels om nieuwbouw en deels om renovatie. Er komen twee grote gebouwen. Eén daarvan zal dienen als ontvangstruimte, mediatheek en ontmoetingsplaats voor de studenten. Het andere torenblok heeft vijf verdiepingen. Daar komen de aula’s en andere leslokalen.

«Mijn taak als projectleider komt vooral neer op coördineren en alles opvolgen. Ik stel met het team een planning op, zorg dat de nodige materialen aanwezig zijn en stuur de onderaannemers aan. Op het terrein zelf is er ondersteuning van een werfleider.»
Bouwbedrijf Cordeel is vertrouwd met grootschalige bouwprojecten. Telkens zijn er enkele specifieke uitdagingen, hier is dat bijvoorbeeld de mediatheek. Het gaat om een ellipsvormig gebouw met een stalen constructie en een glazen gevel.

«Nog een uitdaging is dat we tegen de bestaande school bouwen. Die wordt nog gebruikt, dus we bekijken telkens op welke momenten we werken uitvoeren die met veel lawaai gepaard gaan. Tijdens examenperiodes beginnen we niet te kappen, we houden daar in onze planning rekening mee.» De oplevering van het gebouw is voorzien begin volgend jaar, de officiële opening komt er bij de start van het academiejaar in september 2020. De architectuur werd ontworpen door Stéphane Beel Architects, een gerenommeerd bureau. Het gaat om een ‘living campus’ waar naast doceren ook aandacht is voor communiceren, organiseren en ontmoeten. In de foyer zal er bijvoorbeeld ruimte zijn voor pop-up stores en projecten van StartMinds. “Op Open Wervendag is de mediatheektoren met kolommen van 15 meter hoog een echte blikvanger. Het is indrukwekkend en geeft al een goed idee van wat het gaat worden.»

 

Het bericht Zoom-In: Cordeel verscheen eerst op Metro.

Meer in Job

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top