HomeJobZoom-in: Lidl bouwt letterlijk aan de toekomst

Zoom-in: Lidl bouwt letterlijk aan de toekomst

Iedereen kent Lidl als een retailer in volle bloei. Daar komen uiteraard nieuwe winkels bij kijken, maar ook de oude worden in een nieuw jasje gestoken. Innovatie en duurzaamheid staan daarbij centraal. De afdeling bouw maakt dus zonder twijfel deel uit van het hart van het bedrijf.

Yuri Vandenfonteyne is sinds anderhalf jaar actief als projectmanager filiaalbouw, maar heeft er al een hele loopbaan op zitten bij Lidl. «Lidl was mijn eerste werkgever. Ik startte zes jaar geleden als junior projectleider bouw en vervolgens werd ik projectleider Bouw in het regionaal kantoor in Wevelgem. Nu werk ik als een van de twee projectmanagers filiaalbouw vanuit het hoofdkantoor van Lidl in Merelbeke. Ik vind het belangrijk om ook aan de andere kant gestaan te hebben. Alleen op die manier is het mogelijk om de fijne kneepjes van het vak te kennen.»

Samen met zijn collega projectmanager filiaalbouw biedt Yuri ondersteuning aan de regio’s: «Ik houd me bezig met dingen als lastenboeken, raamcontracten, richtlijnen, procesoptimalisatie… Elke week ga ik langs bij een van de regionale projectleiders. We kijken samen naar mogelijke problemen en zoeken een oplossing. Verder concentreer ik me op het duurzaamheidsbeleid van Lidl. Mensen verwachten het misschien niet, maar we zijn een belangrijke speler op dat vlak. Zo zijn we bezig met koelinstallaties die werken op propaan en verwarming op basis van de restwarmte van afval. Sinds het begin van mijn carrière is er heel wat veranderd en we proberen in te spelen op de hedendaagse klimaatproblematiek, onder andere via de klimaatwerkgroep.»

Op 8 mei opende er een nieuwe winkel in Middelkerke, de 59ste met een PV-installatie. Naast de standaardmaatregelen werd er gedacht aan waterrecuperatie en laadpalen voor elektrische voertuigen. Het is de 40ste winkel met laadpalen en tegen 2020 wil Lidl dat aantal optrekken tot 100. «Per jaar realiseren we zo’n 25 à 30 projecten. Bij Lidl is er dus altijd nog plaats voor bouwexperten – zolang je maar over de nodige ambitie beschikt en openstaat voor nieuwe technologieën. Ik ben het bewijs dat je binnen het bedrijf tal van doorgroeimogelijkheden hebt. Combineer dat met een hecht team waarin dialoog centraal staat, en je hebt je toekomstige werkgever gevonden.»

Het bericht Zoom-in: Lidl bouwt letterlijk aan de toekomst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels