Vind ons op

Zita

«We zorgen voor een thuisgevoel»

Job

«We zorgen voor een thuisgevoel»

In woonzorgcentrum Ter Venne staan de bewoners centraal. Ze worden omringd met kwalitatieve zorg.

Kelly Foré (44) is hoofdverpleegkundige in woonzorgcentrum Ter Venne in Sint-Martens-Latem. Er verblijven 102 bewoners. Ter Venne maakt deel uit van de Armonea groep. «Ik kom elke dag met plezier werken. Het voelt goed om samen met het team de zorg voor residenten te realiseren. Armonea staat borg voor uitstekende zorgverlening. Residenten geven we ook een thuisgevoel. Het is belangrijk dat ze elke dag kunnen genieten op de manier die hen het beste past.» Ter Venne streeft er ook naar om hun sociale contacten van vroeger kunnen behouden. «We werken met een flinke dosis energie en enthousiasme, het team heeft het hart op de juiste plaats. Als hoofdverpleegkundige heb ik de verantwoordelijkheid om het personeel te begeleiden en te motiveren. Wie met vragen zit, kan altijd bij ons terecht voor ondersteuning.»

Kwaliteit

Er is het concept ‘Armonea Experience’, een ruim kwaliteitsprogramma dat in 2015 werd opgebouwd na een bevraging over geluk. «Dat betekent bij ons dat de resident centraal staat. Ze behouden hun fierheid en wij bieden levenskwaliteit. We hebben het niet over een refter, maar over een restaurant en dekken de tafels ook zo. Alle gerechten worden in huis vers bereid. Er zijn elke dag alternatieve menu’s zodat er keuze is. Op de dag van hun verjaardag krijgen ze hun lievelingsgerecht.»
Kelly Foré vertelt dat er een ruim aanbod aan woonleefactiviteiten is. Er gebeurt ook veel dat door de buitenwereld niet altijd gezien wordt. Het woonzorgcentrum zet geregeld een resident speciaal in de kijker. «De werkdruk is soms hoog, maar we nemen tijd voor de bewoners. Voor een gesprek is iedereen welkom. Bij Palliatieve zorgen ondersteunen we ook familieleden. Als iemand een lange tijd in het ziekenhuis wordt opgenomen, brengen we een bezoekje en geven we een geschenkje. Zo laten we zien dat ze gemist worden. Het wordt geapprecieerd. We beseffen heel goed dat de overstap naar een woonzorgcentrum niet vanzelfsprekend is en hebben daar veel aandacht voor.»

Het bericht «We zorgen voor een thuisgevoel» verscheen eerst op Metro.

Meer in Job

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top