HomeJobZoom-in: «Afwisseling houdt me scherp»

Zoom-in: «Afwisseling houdt me scherp»

Gezocht: bouwkundige en mechanische tekenaars. Bouwbedrijf Jan De Nul Group groeit en haalt meer en meer nieuwe projecten binnen. Omdat het bedrijf ervoor kiest om alle voorbereidingen zelf te treffen, werft de organisatie meer CAD-ontwerpers aan. «Als ik de complexiteit van een werf met mijn eigen ogen zie, besef ik hoeveel impact mijn werk heeft.»

Tom De Kimpe is Computer Aided Design-ontwerper en begon twee en een half jaar geleden zijn carrière bij Jan De Nul Group. «Als bouwkundig tekenaar maak ik de plannen op voor de werf en bereken ik nauwkeurig alle afmetingen. Zo teken ik de uitvoeringsplannen uit en controleer de hoeveelheden beton. De echte berekeningen worden door de ingenieurs gemaakt. Na overleg met een collega ingenieur, sta ik wel in voor andere berekeningen zoals de hoeveelheid staal in het beton. Samen met de werfleider en de leidinggevende ingenieur bepalen we de indeling van de werf.
Waar moeten de toiletten komen? Wat is de beste plek voor de levering van het materiaal…? De organisatie van een werf is telkens weer een logistieke uitdaging.»

Van A tot Z

Jan De Nul Group kiest er bewust voor om ook de voorbereidingen van projecten intern te houden. «Werken met een externe partner kan de communicatie bemoeilijken. Net daarom gaan wij uit van onze eigen sterktes. Binnen het bedrijf hebben we de knowhow om projecten van het begin tot het einde af te werken. Dat ik mijn eigen project zie evolueren, maakt mijn job net zo  boeiend.»

De meeste mensen kennen het bedrijf vooral van de baggerwerken. «Maar wij doen veel meer dan dat. Ik heb al met grote infrastructuurwerken geholpen, zoals de voorbereiding van de Oosterweelverbinding in Antwerpen. Ook kleinere projecten staan op de planning, bijvoorbeeld rusthuizen en appartementsgebouwen. Die afwisseling houdt me scherp. Dat is ook de reden waarom ik voor Jan De Nul Group gekozen heb. Het bedrijf blijft groeien en er komen altijd nieuwe projecten bij. Ik zal me hier dus niet snel vervelen.»

Check onze vacatures op
jobs.jandenul.com

Het bericht Zoom-in: «Afwisseling houdt me scherp» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels