Vind ons op

Zita

De voordelen van een management traineeship

Job

De voordelen van een management traineeship

Heel wat bedrijven bieden jonge afgestudeerden/werknemers een management traineeship aan. Dat is een soort stage van meerdere jaren zodat de jonge werknemer na een of twee jaar als manager in de onderneming aan de slag kan.

eze aanbiedingen zijn meestal gericht naar jongeren die net hun universitair diploma op zak hebben en zich op de arbeidsmarkt willen begeven. Meerdere ondernemingen in België bieden die traineeships aan. In de praktijk investeert de onderneming in een jonge werknemer met weinig of geen ervaring zodat die in de toekomst een essentiële functie in het bedrijf kan bekleden. Deze opleiding biedt niet alleen de mogelijkheid om een echt netwerk uit te bouwen, maar ook om zich van zijn capaciteiten bewust te worden.
Tijdens het traineeship werkt de jonge werknemer immers in de verschillende afdelingen van de onderneming onder begeleiding van een manager. Zo komt hij in aanraking met de verschillende beroepen en de projecten die door de onderneming gedragen worden. Daardoor achterhaalt hij in welke sector hij het liefst werkt, maar ontdekt hij ook zijn sterke en zwakke punten. Op die manier kan hij op het einde van zijn traineeship de specialisatie kiezen waar zijn voorkeur naar uitgaat. Na verloop van tijd zou het werk van de jongere steeds veeleisender moeten worden. Ook de verantwoordelijkheden van de trainee nemen in de loop van de opleiding stilaan toe.

Deze opleiding gaat meestal gepaard met cursussen waardoor de jonge werknemer een globaler beeld van de onderneming krijgt. Het is de bedoeling om heel veel informatie op een zo kort mogelijke periode te verwerken.

Anders dan een stage

Een management traineeship is anders dan een stage in de zin dat de aanwervingsprocedure meestal langer en strenger is. Dat is niet verwonderlijk aangezien de ideale kandidaat een belangrijke rol in het bedrijf zal moeten spelen. Zodra de trainee aangeworven is, zal hij bijgevolg de hiërarchische ladder sneller beklimmen.
Het loon is bij dit type opleidingen ook interessanter dan bij een gewone stage. Ook hier geldt dat meer verantwoordelijkheden gepaard gaan met meer loon. Dat is meestal een essentieel criterium voor wie de arbeidsmarkt gaat betreden.
En als de gezochte functie van een multinational uitgaat, is het ook niet uitgesloten dat de trainee naar de andere kant van de wereld moet reizen om te zien hoe de onderneming in het buitenland werkt. Een leuke manier om al werkend de wereld te zien.

 

Het bericht De voordelen van een management traineeship verscheen eerst op Metro.

Meer in Job

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top