HomeJob«Stilstaan betekent achteruitgaan»

«Stilstaan betekent achteruitgaan»

Argenta is dit jaar opnieuw de bank waar klanten het meest tevreden over zijn. Klantvriendelijkheid is bij hen duidelijk geen loze belofte. Om die waar te maken, is de bankverzekeraar voortdurend bezig met verandering. Stan Houppermans is de geknipte man om alles in goede banen te leiden.

Stan Houppermans komt uit Nederland, waar hij werkte in de energiesector. Een omgeving in constante verandering. Enige tijd geleden besliste hij om te verhuizen naar België. “In België zijn de mensen aardiger en minder luidruchtig. Ook nemen ze doordachtere beslissingen. De Bourgondische inslag bevalt me wel.”

Stan begon zijn loopbaan binnen Argenta als tijdelijk teamleider van het Contact Center. “Een bank moet heel discreet omgaan met gegevens van klanten. Ik was onder de indruk van de professionaliteit waarmee Argenta dit aanpakte maar ook van de fijne sfeer binnen de organisatie. Ik besloot dat ik vast wou blijven werken voor Argenta.”

Nieuwe privacywetgeving

Na een interne sollicitatie kreeg Stan de functie van Change Manager toegewezen. “De bankensector zit in een periode vol verandering. Argenta wil de klant nog centraler plaatsen door onder andere haar systemen en applicaties aan te passen. Dat heeft natuurlijk impact op de medewerkers. Daarom maak ik een people impact analyse en toets ik af hoe medewerkers tegenover de veranderingen staan. Dit is nodig om de verandering te aanvaarden en uiteindelijk te omarmen.”

Een belangrijke evolutie is de nieuwe privacywetgeving die vanaf 2018 van kracht is. “We moeten nauwkeuriger omspringen met persoonsgegevens. Klanten krijgen ook nog meer inzagerecht in hun dossier. Dat is een goede evolutie. De medewerkers van Argenta moeten echter wennen aan de nieuwe manier van werken. Eerst en vooral maak ik duidelijk waar deze nieuwe wetgeving het werk zal beïnvloeden en zorg ik voor het aanstellen van aanspreekpunten. Hiernaast organiseren we opleidingen.”

“Een verandering is altijd een kans om jezelf te verbeteren, tenzij je die als een obstakel blijft zien. Dan is het mijn taak om te schreeuwen dat stilstaan achteruitgaan betekent. Dat doe ik met een empathische houding en een dosis gezond boerenverstand. Ik sta ook open voor kritiek en probeer iedereen mee te sleuren in mijn enthousiasme.”


 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels