HomeJob«Ik los IT-problemen op voor schepen en werven over de hele wereld»

«Ik los IT-problemen op voor schepen en werven over de hele wereld»

Jan De Nul Group is een enorm bedrijf, met sites in alle uithoeken van de wereld. Maar ook in het hoofdkantoor in Aalst zijn er ondersteunende profielen nodig. Fabian, Matthias en Adrianna startten dit jaar bij Jan De Nul.

Fabian De Reyst is System Engineer. Hij werkt nog maar vier maanden bij Jan De Nul. “Ik zit in het team Processes and Users. We zoeken niet alleen oplossingen voor pc-problemen maar houden ze ook up-to-date, bijvoorbeeld op vlak van veiligheid. Natuurlijk moeten we ook kennis hebben van andere IT-zaken. Dit is echt een heel gevarieerde job.”

Toen de IT-afdeling bij de vorige werkgever van Fabian geoutsourcet werd, ging hij op zoek naar een technisch uitdagende job. “De vacature bij Jan De Nul sprong meteen in het oog. Het is een groot stabiel bedrijf en het hoofdkantoor in Aalst is goed gelegen. Het werkklimaat van Jan De Nul is erg internationaal. Ik moet IT-problemen oplossen voor schepen en werven van over de hele wereld.”

Opportuniteiten zien

Fabian is blij met de kansen die hij krijgt. “Op vier maanden tijd heb ik met mijn ervaring al een mooie bijdrage geleverd en dat wordt openlijk geapprecieerd. Mijn collega’s zijn dynamisch en staan open voor nieuwe ideeën. Andere bedrijven willen voortdurend snoeien in de kosten, maar Jan De Nul weet dat nieuwe projecten en uitdagingen ook kunnen opbrengen. Men wil ook alles zelf doen en in die visie kan ik mij vinden. HR en IT-diensten moeten binnen het bedrijf blijven.”

Jan De Nul Group investeert in zijn personeel. “Ik ken hier jonge mensen die pas afgestudeerd zijn en al doorgegroeid zijn naar System Engineer. Het is fijn om te weten dat als je je niet meer goed voelt in je job, je dit kan aangeven en kansen krijgt. Er worden ook regelmatig opleidingen georganiseerd.”


Waarom moet je solliciteren bij Jan De Nul Group?

  • Jan De Nul staat open voor nieuwe ideeën en moedigt creativiteit aan.
  • Je werkt mee aan grote projecten over de hele wereld die van maatschappelijk belang zijn.
  • Je kan zelf opleidingen voorstellen.

« Ik ben onder de indruk van de grote schepen en projecten »

Matthias De Cuyper,
25 jaar, Incident Advisor

“Met de hulp van een computerprogramma ga ik op zoek naar mogelijke incidenten op de schepen en werven. Ik analyseer of dit verder onderzocht moet worden en of de veiligheid misschien verhoogd moet worden. Indien nodig speel ik een dossier door naar een gespecialiseerde onderzoeker. Veiligheid vind ik heel belangrijk binnen een groot bedrijf en ik ben dan ook fier dat ik incidenten in kaart mag brengen. Als schoolverlater kon ik al onmiddellijk aan de slag. Nieuw was Jan De Nul voor mij niet. Tijdens mijn opleiding heb ik hier al stage gelopen en dat was me goed bevallen. Ik ben nog steeds onder de indruk van de omvang van de schepen en de projecten.”

« Ik wou altijd al iets buitengewoons doen »

Adrianna Mirecka,
25 jaar, Junior Geotechnical Engineer

“Ik werk sinds mei als ingenieur op de geotechnische afdeling. We analyseren de bodem en bepalen de parameters voor bouwprojecten, bijvoorbeeld voor elektrische windmolens. Op onze afdeling werken we nauw samen met diverse profielen, zoals geologen. Iedereen heeft een andere kijk op de projecten, en zo kunnen we van elkaar leren. Een jaar geleden ben ik afgestudeerd in Polen en ben ik naar België verhuisd om bij mijn vriend te zijn. Ik wou altijd al een buitengewone job doen, iets helemaal anders dan anderen. Vrienden raadden mij Jan De Nul aan, en de grote projecten vind ik inderdaad fascinerend. Ik kijk er al naar uit om die gigantische projecten over de hele wereld binnenkort te bezoeken.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels