HomeJobEindejaarsdrukte? Zo blijf je gefocust op het werk

Eindejaarsdrukte? Zo blijf je gefocust op het werk

De eindejaarsperiode is voor veel werknemers een woelige tijd. Hervormingen, ellelange to-dolijstjes of projecten die nog voor de eindejaarsstop af moeten. Wie door de bomen het bos niet ziet, is misschien geholpen met deze tips.

1. Drink voldoende water

Het lijkt misschien vergezocht, maar honger of dorst kan je behoorlijk afleidend werken. Wie de eerste tekenen van honger of vermoeidheid voelt opkomen, doet er goed aan om een glaasje water te nemen. Dit helpt je om de signalen te onderdrukken en zo alsnog die taak af te ronden.

2. Houd je doelen dichtbij

Een to-dolijstje helpt je om je werk te organiseren op korte en op lange termijn. Maar wie dat lijstje bewaart op zijn computer of telefoon, raakt al snel afgeleid bij het raadplegen van zijn lijst. Organiseer daarom je takepakket gewoon op papier, zodat je rustig kan blijven doorwerken.

3. Zet je smartphone op stil

Naast babbelzieke collega’s is je smartphone wellicht de grootste bron van afleiding. Wie een drukke dag voor de boeg heeft, zet het apparaat dan ook best gewoon op stil. Zo krijg je geen meldingen of telefoontjes die eigenlijk kunnen wachten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels