HomeJob“Natuur zet mensen letterlijk in beweging”

“Natuur zet mensen letterlijk in beweging”

Feit! Bizidee kneedt ideeën tot startups. Kim Van Den Berge wint de laatste editie van de Pop Poll ideeënwedstrijd in 2018. Ze wil ouderen connecteren met dieren, natuur en de mobiliteit weer opkrikken door simpelweg te wandelen.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

“Met mijn opleiding als psychologe liep ik stage in het ziekenhuis van Halle waar ik werkte met ouderen. Het gemis van een huisdier woog vaak zwaar. Vaak was dit voor hen nog een voorname reden om even de benen te strekken. Mooie landschappen fascineerden hen duidelijk ook.”

Hoe kan jouw therapie ouderen helpen?

“Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de natuur mensen met een depressie letterlijk in beweging zet. Daarbij voer ik psychologische gesprekken, en het is die unieke combinatie waarbij mijn doelgroep op lange termijn geholpen is.”

Wat wil je bereiken?

“In februari 2018 start ik met mijn therapie. Met mijn twee varkens, hond en kippen bezoek ik ouderen. De sessies kunnen individueel of in groep plaatsvinden, in een woonzorgcentra of in een natuurgebied in de buurt. Later wil ik dan een echte praktijk uitbouwen, waar ouderen op bezoek kunnen komen om de dieren te verzorgen.”

Van een goed idee naar een straf plan? Bezorg je business plan voor 13 november aan Bizidee en doe mee aan de Vlaamse Ondernemingsplanwedstrijd. Je kan er 15.000 EURO startkapitaal mee winnen!

https://www.bizidee.be/wedstrijd

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels