HomeJobMedewerkers AB InBev fier op resultaten die ze samen neerzetten

Medewerkers AB InBev fier op resultaten die ze samen neerzetten

Het DNA van AB InBev is uniek. Informele omgang, kansen om te grijpen, streven naar verbetering en een cultuur van ownership. Dat is waarom medewerkers graag bij ‘s werelds leidinggevende brouwer werken. Om het hoge tempo vol te houden, investeert de brouwerij in getalenteerde medewerkers die de gedreven teams kunnen versterken.

«Ik leer elke dag nieuwe dingen»

Jordy Van Aerschot, Machine operator

 

Jordy Van Aerschot werkt sinds 20 maart 2017 als machine operator op de verpakkingsafdeling aan de vatenlijn. Hij is verantwoordelijk om zijn productielijn continu draaiende te houden en goede rendementen te behalen. “Cruciaal is het moment waarop je je verpakkingslijn ombouwt om een ander type verpakking te gaan produceren. Ik volg hier de voorgeschreven richtlijnen maar blijft steeds kritisch nadenken. Mogelijke verbeteringen die ik zie, bespreek ik met mijn manager of met onze procesingenieur.”

Als er zich storingen of pannes voordoen, bekijkt Jordy wat hij zelf kan oplossen. Indien nodig, schakelt hij de hulp in van de technische dienst. “Ik vind het leuk om samen te werken met techniekers. Ik ken mijn lijn het beste, dus ik kan de juiste input geven. Op deze manier heb ik veel technische expertise opgedaan.”

Thuisgevoel vanaf de eerste dag

Toen Jordy op zoek was naar een job, heeft hij zich ingeschreven bij verschillende uitzendkantoren. “Toen Randstad mij belde met een interessante opportuniteit bij AB InBev, was ik meteen geïnteresseerd.” Jordy mocht diezelfde week nog op gesprek komen. “Ik heb een sollicitatiegesprek gehad met Kristel van Randstad en werd door haar voorgesteld bij de manager van de afdeling. Het antwoord was positief en Kristel heeft me daarop heel wat informatie gegeven alvorens ik ben opgestart. Het werd al snel duidelijk dat veiligheid binnen AB InBev heel belangrijk is. Mijn periode als uitzendkracht viel heel goed mee, ik werd goed begeleid door mijn manager. Het Randstad-kantoor is ook op de site dus ik kon steeds bij hen terecht met al mijn vragen. Na een drietal maanden werd ik uitgenodigd voor een gesprek bij het afdelingshoofd en vervolgens heb ik eerst een contract van zes maanden en later ook mijn vast contract gekregen. Ik ben terechtgekomen in een team van collega’s dat net zo gedreven is als ik. Vanaf de eerste dag voelde ik mij hier thuis. Mijn doel is om verder te kunnen groeien binnen AB InBev.”


« Geen dag is dezelfde »

Gille Vanwinkel, electro-mechanieker

 

“In mijn functie als electro-mechanieker op de verpakkingsafdeling moet je van alle markten thuis zijn. Ik krijg er een kick van om pannes en storingen goed en snel op te lossen zodat mijn collega’s weer vlot verder kunnen werken aan de verpakking van onze bieren in blikjes, flessen of op vaten. Aangezien we in een sterk geautomatiseerde omgeving werken, komt mijn PLC-kennis goed van pas. Het is deze afwisseling die ik zo leuk vind, geen dag is dezelfde.”

 

« Fier om bij AB InBev te werken »

Pieter Christiaens, First Line Manager Packaging

“Ik begeleid en organiseer een team van 35 operatoren in de verpakkingsafdeling. In mijn job heb ik twee grote uitdagingen: ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele opvolging van mijn afdeling en ik zorg ervoor dat de medewerkers geëngageerd zijn en goede resultaten neerzetten. Momenteel ben ik heel gelukkig in mijn job en AB InBev is een internationaal bedrijf met vele doorgroeimogelijkheden. Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd.”

 

« We worden elke dag beter »

Floris Calcoen (midden), Process Ingenieur

“Als proces ingenieur werk ik dagelijks aan het verbeteren van de efficiëntie van de productielijnen. Uiteraard kan ik dat niet alleen. Procesverbetering is iets wat we samen doen en waar iedereen aan meehelpt: operatoren, techniekers en managers. Dat is net wat ik zo leuk vind aan deze job en wat me veel energie geeft: samen resultaten bereiken. Zo worden we elke dag nog beter in wat we doen.”

 


Neem een kijkje op de website voor meer informatie over openstaande vacatures. Voor het rekruteren van operatoren en technische profielen werkt AB InBev in tandem met Randstad. Solliciteren kan via www.randstad.be/jobs of via ons nummer 02 506 61 09. Afhankelijk van je profiel, kan je ook onmiddellijk aan de slag met een AB InBev contract. Heb je interesse voor een andere vacature of wil je graag meer weten over het bedrijf, neem dan een kijkje op eu.abinbevcareers.com.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels