Vind ons op

Zita

IT-opleiding opent deurenvoor werkzoekende

Job

IT-opleiding opent deurenvoor werkzoekende

Big data, digitalisering, databeveiliging … Het speelt een steeds grotere rol in bedrijven. Die gaan daarom op zoek naar gekwalificeerde IT-medewerkers. Met IT-opleidingen voor werkzoekenden wil Cevora, het opleidingscentrum van alle bedrijven binnen Paritair Comité 200, helpen om die vacatures in te vullen.

Verschillende specialisaties

In samenwerking met haar partners voorziet Cevora gratis opleidingen voor werkzoekenden in verschillende IT-domeinen. Zo is er de opleiding

ICT-support

voor wie graag technische problemen uitdoktert. Je leert hoe je computers binnen netwerken installeert en onderhoudt, maar ook hoe je servers en hardware configureert.

Internetapplicaties programmeren van a tot z? Dat leer je in de opleiding voor

Java-enterprise ontwikkelaar

. Je maakt van de programmeertaal Java je tweede taal en je ontdekt hoe je softwareoplossingen ontwikkelt en optimaliseert voor je klant.

In de opleiding

systeembeheerder

leer je hoe je zelfstandig een computernetwerk opzet en beheert. Na deze opleiding heb je de keuze uit een waaier aan jobs: van werken op een helpdesk tot werken tussen de draden als technicus of netwerkmanager.

Als je liever algoritmes programmeert om gegevens te structureren en data om te zetten in bruikbare informatie, kan je terecht bij de opleiding voor

data scientist
. Hier leer je hoe je data interpreteert en helpt om bedrijfsvraagstukken te beantwoorden.

Mohammad Rahimi volgde deze laatste opleiding. «Op amper 5 maanden leerde ik maar liefst 3 programmeertalen, 5 of 6 softwareprogramma’s en verschillende methodes kennen. Niet via theorie, maar via tal van oefeningen. Het was een intensieve opleiding, waar ik veel aan gehad heb. Meteen erna vond ik een job bij een consultancybedrijf.»

Grote slaagkansen

Het succes van Mohammad toont aan dat de unieke methode van Cevora werkt. Ze combineren namelijk elke opleiding met een stage en professionele coaching om soft skills verder te ontwikkelen. Mohammad is ook niet alleen: 3 op de 4 werkzoekenden die een opleiding met stage volgen bij
Cevora

, vinden een job als bediende.

Ga jij de uitdaging aan?

Ontdek het volledige overzicht van opleidingen, startdatum en locaties op www.eenjobalsbediende.be

Meer in Job

To Top