HomeJobHaal het beste uit je werkdag met Jacques Borlée

Haal het beste uit je werkdag met Jacques Borlée

Op 60-jarige leeftijd is Jacques Borlée een actieve en drukbezette man. Na een sportcarrière met tal van medailles, wijdde hij zich aan het coachen van zijn kinderen Olivia, Kevin, Jonathan en Dylan. Een paar dagen voordat hij naar Orlando vliegt om zich voor te bereiden op de komende wedstrijden van zijn atleten, geeft de coach zijn tips aan de Metro-lezers.

Wat zijn jouw tips om een werkdag goed te beginnen?

Het belangrijkste is hoe je met eiwitten omgaat. Je moet er vier keer per dag 20  gram van eten. Het ontbijt is hét moment bij uitstek om zeker 20 gram eiwit te nemen. Het eiwitrijke Biaform-brood is buitengewoon omdat je met twee sneetjes al 16 gram eiwit hebt. Voeg daar een stukje kaas bij en je bent aan je 20 gram. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel is en je de hele dag in topvorm bent. Mogelijk voor iedereen, zelfs in de trein, bus of metro. Als je maag ‘s morgens gevuld is, stop je vanzelf met tussendoortjes.

Eet je ‘s middags Biaform-brood, neem er dan sla, tomaten of komkommer bij. Het is in feite heel eenvoudig, maar je moet het gewoon doen.

Welke visie deel je met Biaform?

Met Biaform hebben we een interessante samenwerking omdat ze aansluit bij onze visie. Iedereen is verbaasd over hoe lang Kevin en Jonathan op het hoogste niveau presteren, maar het geheim is een zeer gezonde levensstijl. Wanneer we gezond zijn en goed eten, draaien we ongelofelijk lang mee. Biaform deelt dit concept en wij staan er voor 120% achter. Van de Biaform-broden neem ik meestal Provital bij het ontbijt. Ze smaken anders en aangenaam.

Wat raad je Metro-lezers aan om fit te zijn op het werk?

Beweging is essentieel. Idealiter moet je vijf kilometer per dag wandelen. Bewegen helpt de hersenen te voeden. Je moet ook absoluut werken aan je E.Q, je emotionele quotiënt, en vijf minuten per dag relaxatieoefeningen doen. Dat is ook één van de geheimen van topprestaties. Met mijn atleten doen we oefeningen die het lichaam in balans brengen, door in alle rust en sereniteit te werken, terwijl we bijvoorbeeld luisteren naar Chopin wiens muziek de alfagolven stimuleert. Het creëren van dit goed gevoel via muziek en ontspanning wordt een must in de wereld van vandaag. Daarom is het ook belangrijk gezond te eten. Dat vormt allemaal één geheel.

Het bericht Haal het beste uit je werkdag met Jacques Borlée verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels