HomeJobEnergy Lab stimuleert werknemers om meer te sporten

Energy Lab stimuleert werknemers om meer te sporten

«Een paar kleine maatregelen volstaan om vanzelf meer te bewegen»

Meer bewegen is niet evident voor wie de hele dag al zittend aan het scherm gekluisterd is. Toch hoef je het niet altijd ver te zoeken. “Met enkele kleine ingrepen kan je jezelf dwingen om doorheen de dag actiever te zijn”, aldus CEO Kristof De Smet van Energy Lab.

Sport is vaak de eerste activiteit die sneuvelt in onze te drukke tijdschema’s. Daarom is het een goed idee om meer beweging te integreren in je dagdagelijkse schema. En dat is minder moeilijk dan het lijkt, zo blijkt na een gesprek met Kristof De Smet, die met Energy Lab de sportkriebel injecteert in de Belgische bedrijfscultuur.

Praktische maatregelen

“Kleine maatregelen volstaan om iedereen meer te laten bewegen. Denk daarbij aan de klassiekers zoals de trap nemen in plaats van de lift, de printer op een centrale plaats zetten of lunch walks organiseren”, legt De Smet uit.

Die inspanningen zijn cruciaal voor onze gezondheid. “Er is heel wat onderzoek dat de schadelijke effecten van ons sedentair gedrag in kaart brengt. Een hele dag stilzitten kan je niet compenseren door ’s avonds een half uurtje te fitnessen.”

Speels en laagdrempelig

Werkgevers die nog een stapje verder willen gaan, kunnen ervoor kiezen om hun medewerkers tot actie aan te zetten via sportieve uitdagingen zoals loopwedstrijden. “We merken dat die strategie effectief is, zowel op de korte als op de lange termijn”, legt De Smet uit. Met Energy Lab ontwikkelde hij een gezondheidsplatform waarop werknemers hun sportieve data kunnen delen.

Omdat het niet gemakkelijk is om werknemers te stimuleren, is het volgens De Smet van belang om zoveel mogelijk drempels weg te nemen. “Zet de doelstelling niet te hoog. Je kan moeilijk van beginnende sporters verwachten dat ze over een half jaar een marathon gaan lopen.”

Voordelig voor iedereen

Eén ding is alleszins klaar en duidelijk: bedrijven hebben alle baat bij sportieve medewerkers. Werknemers die regelmatig sporten, hebben minder last van psychische problemen of langdurige afwezigheid. En daarnaast doet het samen sporten ook wonderen voor de werksfeer. (mh)

Meer informatie over de verschillende begeleidingsmogelijkheden via energylab.be.

Het bericht Energy Lab stimuleert werknemers om meer te sporten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels