HomeJobGent zoekt talent: «De Gentse economie zit in de lift »

Gent zoekt talent: «De Gentse economie zit in de lift »

Gent is de ideale uitvalsbasis voor cultuurliefhebbers die dol zijn op kunst en concerten, cafégangers die houden van afwisseling of studenten en werknemers die op zoek zijn naar een baan. In december registreerde de stad Gent 1.332 openstaande vacatures, dus aan keuze­mogelijkheden geen gebrek.

Je hoeft niet in Gent geboren te zijn om het economische potentieel van de stad te zien. Alleen al het aantal openstaande vacatures spreekt voor zich. “In december stonden er nog 1.332 vacatures open. Dat is zo’n 17% meer dan het jaar ervoor”, legt Schepen van Werk en Sociale Economie Rudy Coddens uit. Ter vergelijking: in Vlaanderen steeg het aantal vacatures gemiddeld met 4%. De Gentse economie doet het dus beduidend beter.

Universiteitsstad

“Met de UGent en de Hogeschool Gent heeft onze stad alvast een belangrijke troef in handen voor bedrijven. Werkgevers kunnen de studenten hier vlotjes van de schoolbanken plukken, zeker omdat die instellingen nauw samenwerken met zowel het stadsbestuur als de bedrijven. De economische impact van de studenten is dus groot. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de talloze samenwerkingen op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, de integratie van technologie op de werkvloer en de mogelijkheid tot bijkomende vormingen”, verduidelijkt Coddens.

Niet alleen de twee onderwijsinstellingen maken de stad aantrekkelijk voor bedrijven, ook het stadbestuur zelf doet er alles aan om een gunstig ondernemersklimaat te creëren. Zo is er onder andere het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent, of kortweg OOG. Dat is een fysiek en een digitaal loket waar startende ondernemers terecht kunnen voor praktische bijstand. “Waar kan ik mijn onderneming vestigen? Op welke premies heb ik recht? Met wie moet ik contact opnemen om een bepaalde vergunning aan te vragen? Dat zijn allemaal vragen waar het OOG een antwoord op kan geven”, verklaart Coddens.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels