HomeJobI Love My Job: Evelien werkt bij FOD Financiën

I Love My Job: Evelien werkt bij FOD Financiën

«Dossierbeheerder is mijn ideale job»

Wie? Evelien Eeman
Leeftijd? 24 jaar
Opleiding? Bachelor bedrijfs­management, Rechtspraktijk
Functie? Dossierbeheerder
Bedrijf? FOD Financiën, Dienst Particulieren Centrum Gent – Fiscaliteit

 

Waarom ben jij voor de FOD Financiën gaan werken?

“Na mijn studies recht en fiscaliteit was ik op zoek naar een job binnen dat domein. De fiscale wereld interesseert me en de materie verandert er zo snel dat ik kan blijven bijleren. Bovendien zocht ik naar een stabiele, zekere job.”

Wat zijn jouw taken?

“Als dossierbeheerder controleer ik de aangiften van belastingplichtigen. Die kijk ik na op fouten of tegenstrijdigheden. Wanneer ik die ontdek, schrijf ik de belastingplichtige aan. Verder worden wij, in een beurtrolsysteem, aangesteld om te werken bij het Contact Center. Dat is de centrale telefoonlijn die belastingplichtigen kunnen bellen bij vragen of opmerkingen. Naast deze taken volg ik ook regelmatig opleidingen om mijn fiscale kennis te blijven uitbreiden.”

Wat vind jij leuk aan jouw job?

“De variatie in mijn taken is een groot pluspunt. Bovendien vind ik fiscaliteit een heel interessant topic, waardoor ik me er met plezier in verdiep. De dienstverlening naar de burger toe en de sfeer tussen collega’s zijn eveneens fijne aspecten van mijn job. Dit alles maakt dat dossierbeheerder voor mij alvast een ideale job is!”

Wat zijn de voordelen van werken bij Financiën?

“FOD Financiën is een stabiele werkgever. We kunnen rekenen op een mooie verloning, flexibele werkuren en werkindeling, de mogelijkheid om aan telewerk te doen, bedrijfsrestaurants, talrijke opleidingen en de kans om deel te nemen aan bevorderingsexamens. Doordat er ook lokale belastingkantoren zijn, kan ik in mijn eigen regio aan de slag gaan.”


Ontdek de voordelen van een job bij FOD Financiën op www.jobfin.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels