HomeJobEngergy@work: «Als je wilt presteren, is goed ontbijten een must»

Engergy@work: «Als je wilt presteren, is goed ontbijten een must»

Afgelopen zomer hebben de Belgian Tornados hun titel van Europees kampioen op de 4×400 m verlengd. Al tien jaar lang rijgen de poulains van Jacques Borlée de sportieve successen aan elkaar. En dat is geen toeval. Bij de start van de voorbereiding van een cruciaal seizoen, met de kwalificaties voor de Spelen van Tokio en het WK atletiek in Doha, geeft de coach ons nog snel wat gouden tips.

Wat is het geheim van een goede voeding?

«De juiste keuzes maken. Mijn belangrijkste advies is hoe om te gaan met proteïnen. Je hebt 80 gram per dag nodig, liefst in vier keer 20 gram. Dat is belangrijk om je spieren te onderhouden, ook al sport je niet. Het ontbijt is cruciaal. Als je wilt presteren en je lichaam en geest voeden, is het ontbijt een must. Nog te veel mensen begrijpen dat niet. Het proteïnebrood van Biaform is buitengewoon, want met twee sneetjes krijg je al 16 gram eiwitten binnen. Doe daar een plakje kaas bij en je zit al aan 20 gram. Het helpt je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de hele dag een boost te krijgen. Iedereen kan het, zelfs in de trein, op de bus of in de metro.»

Welke visie deel je met Biaform?

«Het partnership met Biaform is interessant want het sluit aan bij onze overtuigingen. Iedereen is verbaasd dat Kevin en Jonathan zo lang blijven meedraaien op het hoogste niveau, maar de sleutel is een zeer gezonde levensstijl. Wie goed ontbijt, houdt het ongelofelijk lang vol. Biaform past in dat concept en wij staan er 120% achter.»
Welk ontbijt raad je de Metro-lezers aan?
«Je hebt proteïnen nodig en een beetje – maar niet te veel – koolhydraten. Ik eet elke morgen twee sneetjes ProVital-brood van Biaform met natuurlijke honing. Dat smaakt wat anders, maar is heel lekker. Ik eet daar afwisselend yoghurt met fruit of een eitje bij. Dat geeft me een boost voor de hele dag. Op mijn 60ste let ik goed op wat ik eet en ik ben in topvorm. Ik heb geen enkele blessure, train hard en geef het goede voorbeeld aan mijn kinderen en atleten.»


Het bericht Engergy@work: «Als je wilt presteren, is goed ontbijten een must» verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels