HomeJobSchep eens een luchtje tijdens de lunch

Schep eens een luchtje tijdens de lunch

Een uitgebreide middagpauze is de ideale manier om je hersenen even te resetten. Blijf daarom niet achter je bureau zitten, maar eet je lunch elders op. Bij goed weer kan je bijvoorbeeld picknicken in een stadspark, op koude dagen trakteer je jezelf op restaurant. In Antwerpen vind je beide opties bij de vleet, vaak op een steenworp van je werkplek.

1.Moss

Simpel, gezond en gezellig. Dat is het uitgangspunt van de ontbijt- en lunchbar Moss in de Volkstraat. Met Moss zijn eigenaars Dennis en Ellen trouwens niet aan hun proefstuk toe: je kent ze mogelijk al van hun eerste restaurant, Le comptoir de circle. Op het menu staan verse en gezonde toasts, maar ook sandwiches, gebakken eieren en granola met fruit. Het water loopt ons spontaan in de mond.
Volkstraat 11

2.Hümm

Wie op zoek is naar lekker en gezond kan ook terecht bij House of Hummus, kortweg Hümm. Hier serveren ze voornamelijk geroosterde toast met daarop alle denkbare hummus-varianten. De begeleidende toppings en salades zijn vers en huisbereid.
Kronenburgstraat 90

3.Salade social

Al etend je steentje bijdragen aan het goede doel? Het kan bij Salade Social. Het personeel in dit restaurant komt immers uit een kwetsbare doelgroep die moeilijk aan werk geraakt. Hun job bij Salade Sociale vormt een opstapje naar de reguliere arbeidsmarkt. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom je naar hier moet afzakken: ook het aanbod aan overheerlijke biosalades loont de moeite. Wie bij het afrekenen kiest voor een sociale sla voor een euro extra, steunt ook een lokaal goed doel.

4.Het stadspark

Op een mooie nazomerdag kan je perfect gaan picknicken in het Stadspark van Antwerpen. Het park zelf bruist van het leven: je vindt er zowel skatende jongeren als babbelende bejaarden. Dit driehoekig lapje grond ligt pal in het centrum en vormt dus de ideale uitvalsbasis voor al wie graag even de benen strekt tijdens de middagpauze.
Het stadspark ligt aan de Rubenslei, Quinten Matsijslei en de Van Eycklei.

5.Den Botaniek

Den Botaniek is die andere groene long in het hartje van Antwerpen. Deze botanische tuin staat het hele jaar in bloei, en nergens anders in de stad vind je zo’n grote variëteit aan kruiden- en plantensoorten. De ideale plek dus om die gedachten te verzetten, je kruidenkennis op te frissen of gewoon de benen te strekken.
Leopoldstraat 24

 

Het bericht Schep eens een luchtje tijdens de lunch verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels