HomeJobEen management traineeship ? Dit zijn de voordelen

Een management traineeship ? Dit zijn de voordelen

Niet iedereen is een geboren leider en het aantal mensen met aangeboren managementskills is al helemaal zeldzaam. Een management traineeship voor beloftevolle starters is interessant voor veel bedrijven, maar wat heb je er als starter aan? Een overzicht van de belangrijkste voordelen.

Tijdens een management traineeship doorlopen beginnende werknemers een opleidingstraject waarbij ze kennismaken met de verschillende leidinggevende rollen binnen een bedrijf. Het doel van zo’n traject is om toekomstige managers klaar te stomen voor hun taak en hun de nodige kennis en vaardigheden daarvoor bij te brengen. Denk bijvoorbeeld aan risicomanagement, beslissingsvaardigheden of analytische skills. Razend interessant, maar waarom is dat voor een starter nu zo aanlokkelijk? Zulke vaardigheden leer je immers ook op school. We zetten even de belangrijkste pluspunten op een rijtje.

1. Je leert het bedrijf vanbinnen en vanbuiten kennen

Als een management intern leer je het bedrijf door en door kennen: van secretariaat tot sales en zelfs de klantenservice. Er is geen enkele dienst waar je niet mee in aanraking zal komen, zodat je een inzicht krijgt in wat een managementsfunctie kan inhouden. Een management trainee op de marketingafdeling kan bijvoorbeeld werken op het luik online reclamecampagnes, om die campagnes uiteindelijk ook voor te stellen bij de klant. De perfecte manier om die flexibiliteit en die veelzijdigheid te trainen.

2. Je leert je professionele zelf kennen

In sommige bedrijven krijg je als management trainee de kans om te werken op de afdelingen waar jij het meest interesse in toont. Is sales helemaal jouw ding? Dan bestaat er een kans dat je op de sales-afdeling mag meedraaien en elk aspect van de job in de vingers krijgt. Een grote plus voor je latere carrièrekansen.

3. Je leert samenwerken

Als een trainee is de kans groot dat je in een team zal worden opgenomen dat jou de kneepjes van het vak leert. Je zal leren samenwerken met de verantwoordelijke van de afdeling en leren communiceren met alle medewerkers op verschillende niveaus. Op sommige dagen zal je misschien aan de zijde staan van het hoger management, op andere dagen zal je dingen moeten uitleggen aan je eigen team. Een uitdaging.

4. Promoties liggen binnen handbereik

Het ultieme doel van zo’n management traineeship is een trapje vooruitgaan op de carrièreladder. Omdat je gedrild wordt om een bepaalde afdeling te leiden, is de kans groot dat er naar jou gekeken wordt indien er een positie vrijkomt.

5. Je leert al doende

Een management trainee programma lijkt misschien op een klassieke vorming, maar het belangrijkste verschil is hier dat je moet nadenken over echte werkgerelateerde problemen die vragen om snelle oplossingen.

Het bericht Een management traineeship ? Dit zijn de voordelen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels