HomeJobEen dag met Joni, opsporingsagent bij de FOD Financiën

Een dag met Joni, opsporingsagent bij de FOD Financiën

08:00

Na een stevig ontbijt ben ik klaar om de werkdag te beginnen. Ik ga naar mijn auto en zet mijn belangrijkste apparaat aan: de gps. Het eerste adres van de dag: het adres van mijn collega.

09:00

Zonder veel file aangekomen bij mijn collega. Van hieruit vertrekken we samen op dienstopdracht. We overlopen even welke dossiers we vandaag behandelen. We gaan onze ronde doen bij BTW-belastingplichtigen om de activiteitencodes van de BTW en directe belastingen op elkaar af te stemmen. Na dit korte overleg kunnen we op ronde vertrekken.

09:30

Aangekomen bij de eerste belastingplichtige. We nemen onze dossiers en bijhorende documenten uit de auto en bellen aan… Wij hopen altijd dat er iemand thuis is. Dat weten we nooit met zekerheid want wij komen onaangekondigd. Bij de eerste drie bezoeken hebben we geluk. De zaakvoerders zijn thuis en kunnen ons te woord staan. We krijgen een tasje koffie aangeboden en kunnen de nodige vragen stellen.

12:00

Tijd voor een middagpauze. Samen een kleine snack eten, zodat we er sterk opstaan om onze rit verder te zetten.

12:30

Aangekomen bij ons vierde dossier van de dag. Vanaf hier is ons geluk op. Alle volgende belastingplichtigen zijn niet thuis. Dit betekent een brief achterlaten en hopen dat ze zo snel mogelijk contact opnemen om een afspraak te maken.

15:00

Alle geplande adressen van de dag zijn bezocht. Dan is het tijd om terug naar huis te gaan.

16:00

Thuis nog even de laptop openen. Alle mails van de dag bekijken en de verzamelde informatie van vandaag verwerken. Om 17u30 sluit ik de laptop en zit mijn werkdag erop.

 

Ontdek de voordelen van een job bij FOD Financiën op www.jobfin.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels