HomeJobWerken voor de Goede Doelen : Kathleen Cools bij Hubi & Vinciane

Werken voor de Goede Doelen : Kathleen Cools bij Hubi & Vinciane

Hoe heet je goed doel?

Stichting Hubi & Vinciane ondersteunt in hartje Benin, in de regio Parakou, de lokale bevolking met een ziekenhuis, een school en een boerderij, en dat project wordt almaar groter. We helpen ook jonge mensen (dikwijls vrouwen!) om duurzaam te ondernemen. Zo is de geitenboerderij een groot succes, de verkoop van producten op de markt ook.
Al een paar jaar ben ik ambassadeur en gezicht van Hubi & Vinciane. Samen met de andere vrijwilligers doe ik aan fundraising (dat zijn altijd heel gezellige, feestelijke momenten). Prettig is dat ik op zo’n gelegenheid mensen kan strikken als Herman Van Rompuy, Rik Torfs, Dirk De Wachter, Adil El Arbi of Alexander De Croo. Ze werken allemaal mee voor het goede doel.

Wat motiveert je?

De kleine groep vrijwilligers, die altijd klaarstaat om de activiteiten van Hubi & Vinciane mogelijk te maken, met hun enthousiasme en positivisme, motiveert me enorm. Bovendien breng ik als journaliste voortdurend slecht nieuws: nu kan ik helpen om iets goeds te realiseren aan de andere kant van de wereld.

Is jouw goed doel op zoek naar hulp? Wie zin heeft om ons te helpen, is heel welkom, we zijn op zoek naar nieuwe én jonge mensen. Niet alleen voor de organisatie van onze evenementen, we kunnen ook frisse ideeën gebruiken voor bijvoorbeeld website en sociale media.

 

Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels