HomeJobBij stad Antwerpen zijn meer dan 100 verschillende nationaliteiten aan de slag

Bij stad Antwerpen zijn meer dan 100 verschillende nationaliteiten aan de slag

522.000 Antwerpenaars met 174 verschillende nationaliteiten zorgen voor een mix van stijlen, kleuren en smaken in deze wereldstad. Die diversiteit wil de stad ook afspiegelen in haar personeelsbestand, en dat op álle niveaus en in alle sectoren.

“Stad Antwerpen heeft een belangrijke diversiteitsdoelstelling op vlak van leeftijd, geslacht, afkomst en arbeidshandicap. Wat afkomst betreft is meer dan 40% van de lager geschoolde medewerkers er van niet-Belgische herkomst. In functies voor hogeropgeleiden is dat vandaag 10%.”

“De stad heeft helaas geen precies zicht op het aantal jongeren met een niet-Belgische herkomst dat afstudeert aan haar universiteiten en hogescholen. Ook voor deze starters en meer ervaren alumni zijn er heel wat perspectieven bij de stad. En dat in uiteenlopende sectoren zoals financiën, aankoop, bouw, mobiliteit, maatschappelijk of juridisch werk…”

“Wat je leeftijd, geslacht, overtuiging of afkomst ook is, met volgende kwaliteiten sta je sterk om binnenkort te solliciteren bij de stad: je hebt een hoger diploma op zak of je bent laatstejaarsstudent, je hebt een hart voor de stad en voor mensen, je bent bereid verantwoordelijkheid op te nemen en samenwerken is helemaal je ding.”

“In ruil krijg je voldoening, kansen om persoonlijk te groeien en vooral ook zichtbare resultaten: ingenieurs zien hun plannen bekroond in projecten zoals de Noorderlijn, fietsroutes, parken en pleinen. Maatschappelijk werkers zien welke stappen mensen onder hun begeleiding kunnen zetten. Projectleiders zetten innovatieve nieuwe projecten op poten. En knappe digitale koppen zien hoe burgers en toeristen dankzij hun slimme tools de weg gemakkelijker vinden naar de stad en haar dienstverlening. Op die manier wordt de héle stad ieders werkplek!”

Dit voorjaar gaan we op zoek naar nieuw talent op master- en bachelorniveau.
Meer weten? Houd de vacatures van de stad in de gaten op antwerpen.be/jobs.


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels