HomeJob«Vlaamse overheid geeft mij de kans om te tonen wat ik waard...

«Vlaamse overheid geeft mij de kans om te tonen wat ik waard ben»

Siham Kourdi is een jonge vrouw uit Marokko die naar België verhuisde voor een Master in IT. Sinds enkele maanden werkt ze bij het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, in het team precisielandbouw. “Ik ben heel blij met deze kans.”

Siham werkt als programmeur. “Ik ben momenteel bezig met de website van de Food Pilot te herprogrammeren. Ik houd ervan om applicaties uit het niets te ontwikkelen. Landbouw is bovendien een interessant domein dat voor iedereen levensnoodzakelijk is.”

Al lijkt IT een mannenwereld, voor Siham is programmeur een droomjob. “Wereldwijd zijn er nog steeds veel meer mannen aan de slag in IT, omdat ze vaker geïnteresseerd zijn in technologie, maar ook ik doe niets liever dan apps te ontwikkelen. Bij de Vlaamse overheid vind je vrouwen in verschillende functies. Ze krijgen evenveel kansen om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien. Ook mijn afdelingshoofd is een vrouw.”

Nieuwste technologieën

IT’ers zijn felbegeerd op de arbeidsmarkt, maar voor Siham was de zoektocht naar haar eerste job niet zo eenvoudig, zelfs met een masterdiploma. “Ik ben blij dat ik bij de overheid de kans krijg om te tonen wat ik waard ben.”

Op technologisch vlak is de Vlaamse overheid goed bezig volgens Siham. “We werken met de nieuwste technologie, en dat is fantastisch. Ik mag ook extra opleidingen volgen als ik daarin geïnteresseerd ben. De digitale evolutie is duidelijk voelbaar.”


3 redenen om te solliciteren bij de Vlaamse overheid

  • De Vlaamse overheid investeert in mensen. Je krijgt ruime mogelijkheden op vlak van vorming, er wordt aandacht besteed aan een flexibele werkomgeving en loopbaanmogelijkheden.
  • Talent komt op de eerste plaats, ongeacht afkomst, geslacht, gender of eventuele handicap.
  • Je hebt de keuze uit erg diverse carrièremogelijkheden. Je kan aan de slag als IT’er, communicatiespecialist, kok, ingenieur…

«Ik werk aan een duurzame samenleving»

Akamba Noheli,

22 jaar, Dossierbehandelaar bij Vlaams Energieagentschap

“Ons team binnen het Vlaams Energieagentschap onderhoudt het certificatensysteem voor energiebesparende warmte-krachtinstallaties, die tegelijkertijd warmte en elektriciteit opwekken. Ik evalueer de aanvragen. Om een dossier goed te keuren, raadpleeg ik de wetteksten en de technische schema’s. De combinatie van dit sterk staaltje techniek en de wet omzetten in de praktijk boeit me, en dankzij opleidingen heb ik al veel kunnen bijleren. Mijn studiegenoten Industrieel ingenieur zagen de overheid niet als potentiële werkgever, maar ik heb er bewust voor gekozen. De Vlaamse overheid is niet zomaar een werkgever. Hier werk ik, samen met mijn gemotiveerde collega’s, aan een duurzame samenleving.”

«Zonder informatiebeheer kan een organisatie niet draaien»

Paulien Depreter,

25 jaar, Informatiebeheerder bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

“Ik beheer het papieren én digitale archief van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. Burgers kunnen bij ons bijvoorbeeld bouwplannen van sociale woningen raadplegen. We zijn net verhuisd naar het Herman Teirlinckgebouw en zetten nog ons papieren archief op orde. De komende jaren willen we meer inzetten op digitaal om dossiers makkelijker terug te vinden. Ik zet graag zaken op orde en ik ben blij dat ik zo mensen kan helpen. Zonder goed informatiebeheer, kan een organisatie niet draaien. Ik heb hiervoor bij het Facilitair Bedrijf gewerkt, waar ik onder andere opleidingen over archiveren mocht geven. Er zijn veel collega’s die intern van job veranderen. Het is fijn om hier en daar oude collega’s opnieuw tegen het lijf te lopen.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels