HomeJob«Accent jaar op jaar in top 3 Beste Werkgever »

«Accent jaar op jaar in top 3 Beste Werkgever »

Accent staat al jaren in de top 3 van de verkiezing Beste Werkgever.
En dat is niet toevallig.

Pieter Ugille is Marketing Team Manager. Hij bewaakt het imago van Accent en doet aan employer branding. “Bij Accent staat de medewerker centraal. Voor onze 900 werknemers organiseren we twee keer per jaar een seminarie met teambuildings, strategiemeetings² en een feest. Daarnaast worden jonge mama’s en papa’s extra verwend op de Mama/Papa Accentdag. Ze nemen hun jonge spruit mee naar het event en kunnen plezier beleven tijdens een fotoshoot. Elke werknemer wordt ook betrokken in de koers die we varen. In de vorm van enquêtes kan iedereen zijn mening kwijt en aan de hand van die feedback wordt het beleid vaak bijgesteld. Ook je carrière bepaal je bij Accent volledig zelf. Na een paar jaar al kan je doorgroeien naar een management functie. Zelf ben ik begonnen als Event Manager, en enkele jaren later kon ik aan de slag kon als Marketing Team Manager. Accent houdt rekening met elk individu.”

Julie Lavigne is Quality Recruitment Manager. Naast haar team Interne Rekrutering leidt zij een groep Digital Talent Hunters. Onder andere dankzij dit team heeft Accent een tweede award in de wacht gesleept: die van Innovative Hiring Practices. “Mijn acht Digital Talent Hunters speuren vijf dagen per week, acht uur per dag op LinkedIn. Nergens houdt een team zich zo intens bezig met rekrutering via social media. Ze zoeken actief naar kandidaten, vooral voor sales, engineering en logistiek en stellen enkel relevante vacatures voor. Een eerste gesprek vindt niet plaats op kantoor, maar via Higher View, een digitaal sollicitatieplatform waar kandidaten een videopitch kunnen uploaden of waar we kunnen skypen en chatten met de kandidaat en het bedrijf. Accent heeft deze award vooral verdiend omdat we vroeger dan andere uitzendkantoren op de digitale kar gesprongen zijn. Out of the box denken wordt hier echt gestimuleerd.”

Hortense Lamy is Quality Sales Manager. Ze is verantwoordelijk voor de HR- en opleidingsafdelingen voor Wallonië en voor Franstalige Brusselse werknemers. Ze werkte ook mee aan de oprichting van de Accent Business School voor Wallonië.
“We leggen in de eerste plaats de nadruk op de kwaliteit van onze rekrutering. Niet alleen de kwaliteit van de kandidaten, maar ook van alle etappes in het rekruteringsproces. Van het telefoontje voor de eerste screening tot de ondertekening van het contract. Wanneer iemand bij ons begint, leggen we hem/haar in de watten. De eerste maanden worden ze telefonisch en ter plaatse opgevolgd door de recruiters. We zijn ook heel sterk in opleidingen. Gemiddeld krijgen onze werknemers 20 opleidingsdagen per jaar. Tot slot bieden we ook loopbaanperspectieven op maat. We hebben veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Vandaag is het belangrijk werknemers met potentieel bij te houden. En dat begint bij hun welzijn op het werk.”


Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels