HomeJob« ING zet in op jong talent met het International Talent Program »

« ING zet in op jong talent met het International Talent Program »

Met het International Talent Program (ITP) wil ING de managers van morgen opleiden. Voor september is de bank nog op zoek naar elf jonge, getalenteerde ‘trainees’ die een unieke carrièrekans krijgen.

Het International Talent Program duurt vier jaar en begint met drie rotaties waarin de trainees verschillende functies binnen de bank uitvoeren. “Het doel van dit programma is jonge talenten de kans geven om zich niet meteen te moeten engageren voor één job. Ze verkennen eerst achttien maanden lang drie verschillende functies. Pas daarna kiezen ze een vaste post”, vertelt Frédérique Billay, Talent Manager bij ING.

De eerste twee rotaties gebeuren in België. De derde in het buitenland. “Velen vertrekken naar New York of Singapore. Anderen naar Sydney of Manilla. Wie om persoonlijke redenen niet te ver weg wilt, kan ook naar de buurlanden, zoals Nederland en Luxemburg”, legt de Talent Manager uit.

Carrière in stroomversnelling

Het doel van het ITP is de carrière van jonge talenten te stimuleren en hen snel verantwoordelijkheden te geven. Het programma gaat voort zodra de trainees hun vaste baan gevonden hebben. “Gedurende vier jaar hebben ze de handen vol. Ze krijgen opleidingen en hun manager en ik volgen en begeleiden hen intens”, zegt Frédérique Billay. “Het is de bedoeling dat ze na die vier jaar klaar zijn voor een post met verantwoordelijkheden. De nieuwe generatie is digitaal grootgebracht en we rekenen op hen om de bank van morgen vorm te geven.”

Stel je nu kandidaat

Elk jaar solliciteren honderden jongeren voor het ITP. Voor de nieuwe lichting 2018, die in september start, selecteert ING 23 in plaats van de gebruikelijke 15 kandidaten. “We willen meer jonge talenten in onze bank”, legt Frédérique Billay uit. ING is momenteel nog op zoek naar twaalf trainees voor het programma. Kandidaten moeten een Master op zak en minder dan twee jaar professionele ervaring hebben. Als hun cv aan de criteria voldoet, worden ze uitgenodigd voor tests over bedrijfscultuur en voor numerieke, logische en verbale proeven. Zijn de resultaten goed, dan ontmoeten de kandidaten een recruiter en worden ze eventueel uitgenodigd voor een laatste etappe, voor ze mogen beginnen met het ITP. “De bank is volop in beweging. Er zijn overal projecten. Voor ambitieuze, energieke jongeren die zin hebben in een uitdaging is dit een unieke kans”, besluit Frédérique Billay.


« Nu weet ik wat ik graag doe en wat ik wil doen »

Deborah Robert, 26 jaar

“Ik wou mijn carrière in een bank beginnen, maar had geen idee wat ik wou doen en in welke afdeling ik kon starten. Dankzij de drie rotaties heb ik geleerd hoe de bank werkt. Nu weet ik wat ik graag doe en wat ik wil doen. Tijdens mijn eerste rotatie was ik verantwoordelijk voor het implementeren van een verordening in een dochteronderneming van ING, Record Bank. Ik kreeg er meteen verantwoordelijkheden en had geregeld meetings met de CFO’s van ING en Record Bank. ’Dat is uitzonderlijk voor een eerste job. Voor mijn derde rotatie ben ik vier maanden naar de Filippijnen vertrokken. Dat was heel boeiend en verrijkend.”

 

 

« De beste keuze die ik kon maken »

Thomas Ruelle, 25 jaar

“Ik kreeg de kans om drie jaar van alles te proeven en de verschillende departementen van de bank te verkennen. Gezien de kansen die ik vandaag krijg en de ervaring die ik op heel korte tijd heb opgedaan, was dit zonder twijfel de beste keuze die ik na mijn studies kon maken. Ik zie deze drie jaar als een kans om de juiste keuze te maken. Je leert en maakt je bekend in de bank. Het andere pluspunt van het programma is dat je veel opleidingen, certificaten en teambuildings krijgt.”

 

 

« Een enorme kans »

Charlotte Durieux, 25 jaar

“Ik ben aan het programma begonnen in september 2017. Wat me direct aansprak, is dat we onze rotaties mogen kiezen. Momenteel ben ik bezig aan mijn tweede rotatie en eind augustus begin ik aan nummer drie in Madrid. Zes maanden in het buitenland is een unieke kans. Bij mijn terugkeer moet ik dan een vaste post voor anderhalf jaar kiezen. Als je net afgestudeerd bent, weet je niet goed wat je wilt. Dit programma is een enorme kans. Je kan kiezen waar je wilt werken, in functie van je interesses. Je ontdekt verschillende departementen, wordt begeleid en volgt opleidingen.”

ing.be/traineeships

Het bericht « ING zet in op jong talent met het International Talent Program » verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels