HomeJobEnergy@work: haal het beste uit je werkdag met Olivia Borlée

Energy@work: haal het beste uit je werkdag met Olivia Borlée

Olivia Borlée is een klasse sportvrouw waar België trots op is, Olympisch kampioene 4x100m estafette op de Olympische Spelen van Peking in 2008 en vaandeldrager van de Belgische delegatie op de Spelen in Rio. Na meer dan 15 jaar topsport, legt ze nu de basis van haar verdere carrière en focust ze op 42 | 54, het kledingmerk dat ze samen met Élodie Ouédraogo creëerde. Vanuit haar ervaring geeft Olivia Borlée Metro-lezers tips om fit en energiek te zijn op het werk.

Hoe ziet je ideale ontbijt eruit om de werkdag te beginnen?

Het is de hoofdmaaltijd die maakt dat je de dag goed begint en voldoende energie hebt. Ik zorg ervoor dat ik het nooit oversla. Terwijl ik de ingrediënten tracht te variëren, probeer ik toch altijd een zeer voedzaam, eiwitrijk ontbijt te nemen met brood, zalm, kwark of avocado. Soms maak ik in plaats daarvan eerder een kom quinoa of chia pudding klaar. Het is essentieel om ‘s ochtends eiwitten te eten om je lichaam en spieren de hele dag energie te geven, ook als je niet aan sport doet.

Maakt brood deel uit van je voeding?

Ja, bij ongeveer elk ontbijt eet ik brood. Ik vind het Biaform-brood met biologische quinoa en spelt erg lekker, het is echt super licht, gemakkelijk te verteren en praktisch met zijn 12 sneetjes. Ik eet het ‘s ochtends met avocado of met zalm. Rond 16 uur of na een training, eet ik eerder het ProVital Biaform brood, dat meer proteïne bevat. Wat ik vooral apprecieer bij Biaform, is dat ze aandacht besteden aan de kwaliteit en de overvloed aan zaden en verschillende ingrediënten. Ik hou ook van de verscheidenheid aan verse broden die ze aanbieden naargelang de behoeften.

Hoe combineer je je sporttrainingen en je werk voor het kledingmerk? Welke tips heb je voor Metro-lezers om fit te blijven?

Ik let extra op mijn voeding, zorg voor voldoende slaap en momenten voor mezelf buiten het werk. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is, hou ik mijn sportactiviteit op peil met vier trainingen per week, vooral hardlopen en krachttraining. Dat helpt me mijn stress kwijt te raken. Ik blijf zo veel mogelijk bij mijn trainingsgroep, maar pas mijn uurrooster aan in functie van mijn werk.


Het bericht Energy@work: haal het beste uit je werkdag met Olivia Borlée verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels