HomeNieuwsZo zien de nieuwe coronamaatregelen van de Veiligheidsraad eruit

Zo zien de nieuwe coronamaatregelen van de Veiligheidsraad eruit

Fase vijf van de exitstrategie komt er, zoals verwacht, niet. De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat er dus geen verdere versoepelingen komen. Wel werden er nieuwe maatregelen genomen, die tijdens een persconferentie werden aangekondigd door premier Sophie Wilmès.

Mondmaskers worden verplicht in drukke winkelstraten en in openbare gebouwen vanaf zaterdag 25 juli. Ook in de horeca, wanneer je naar het toilet wil gaan, zal je een mondmasker moeten dragen.

Als je op café of naar een restaurant gaat, zal één iemand per tafel zijn of haar contactgegevens moeten achterlaten om contactopsporing te vergemakkelijken en mensen, in geval van een besmetting, eenvoudiger kunnen worden verwittigd.. De gegevens worden 14 dagen bijgehouden en worden daarna vernietigd.

Nachtwinkels moeten opnieuw de deuren sluiten om 22 uur. De afgelopen weken mochten de nachtwinkels openblijven tot 1 uur ’s nachts, net zoals de horeca. Maar de Nationale Veiligheidsraad wil met het vroegere sluitingsuur voorkomen dat klanten van de horeca na sluiting naar de nachtwinkels trekken om zich daar te bevoorraden. Het is daar en in de buurt van die winkels dat soms problemen worden vastgesteld, verklaarde premier Sophie Wilmès. Het algemeen vastgelegde sluitingsuur voor de horeca blijft ongewijzigd.

Onze bubbel van 15 personen per week blijft, al kan dat in de zeer nabije toekomst nog aangepast worden.

Wie terugkeert van een vakantie in het buitenland, zal een formulier moeten invullen. Ook wie met de auto of met de trein weg is geweest, zal zo’n formulier moeten invullen.

Op lokaal niveau zullen burgemeesters ook meer maatregelen kunnen nemen, zoals lokale lockdowns.

Het bericht Zo zien de nieuwe coronamaatregelen van de Veiligheidsraad eruit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels