HomeNieuwsZo reageert Greta Thunberg op haar status als ‘Persoon van het Jaar’

Zo reageert Greta Thunberg op haar status als ‘Persoon van het Jaar’

Klimaatactiviste Greta Thunberg werd woensdag door het Amerikaanse tijdschrift Time verkozen tot ‘Persoon van het Jaar’. Intussen heeft ze op Instagram ook gereageerd op dat mooie nieuws.

Met haar prille leeftijd van 16 jaar is Greta Thunberg de jongste persoon ooit om Time’s ‘Persoon van het Jaar’ te worden. De Zweedse milieuactiviste raakte bekend toen ze in de zomer van 2018 de eerste aanzet gaf om te spijbelen voor het klimaat. Al snel volgden andere landen haar voorbeeld, zoals Anuna De Wever dat bij ons nog steeds doet met ‘Youth for Climate’.

“Icoon van een generatie”

Time-hoofdredacteur Edward Felsenthal verantwoordde zijn keuze voor Greta Thunberg door het feit dat ze als 16-jarig meisje een wereldwijde, noodzakelijke beweging in gang heeft gezet. “Het is een gewone tiener die het icoon van een generatie werd door haar moed om de waarheid te spreken voor het oog van de machthebbers. Voor het alarm slaan om de roofzuchtige relatie die de mensheid heeft met de enige thuis die we hebben, voor het hebben van een stem in een verdeelde wereld die achtergrond en grenzen overstijgt, en voor het tonen van hoe het eruit zou kunnen zien zodra een nieuwe generatie de leiding neemt”, schreef hij.

Andere kanshebbers

Thunberg haalde het onder meer van ‘de klokkenluider’ (een onbekende persoon die het telefoongesprek tussen Donald Trump en Volodomir Zelenski naar buiten bracht en daarmee de afzettingsprocedure van de Amerikaanse president in gang zette; red.), Donald Trump zelf, en Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

In de wolken

Intussen heeft Thunberg gereageerd op het leuke nieuws. “Wow, dit is ongelofelijk! Ik deel deze grote eer met iedereen van de ‘Fridays For Future’-beweging en klimaatactivisten van over de hele wereld”, schreef ze op Instagram.

Het bericht Zo reageert Greta Thunberg op haar status als ‘Persoon van het Jaar’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels