HomeNieuwsWonderboy Evenepoel slaat dubbelslag op WK

Wonderboy Evenepoel slaat dubbelslag op WK

Remco Evenepoel heeft zich tot wereldkampioen op de weg bij de junioren gekroond. Op een golvend parcours in Innsbrück reed onze 18-jarige landgenoot solo naar de zege. Evenepoel, die onderweg met pech te maken kreeg, werd op het podium geflankeerd door de Duitser Marius Mayrhofer en de Italiaan Alessandro Fancellu.

Op zo’n zeventig kilometer van de aankomst ging het mis voor Evenepoel. De topfavoriet was betrokken bij een massale valpartij en verloor veel tijd door mechanische pech. Met een achterstand van dik anderhalve minuut wachtte onze landgenoot een wilde achtervolgingsrace.

Iedereen moet afhaken

Evenepoel toonde zich echter ijzersterk en op 54 kilometer van de meet kwam hij opnieuw aansluiten bij het eerste peloton. De Vlaams-Brabander had nog lang niet al zijn krachten verspeeld en plaatste snel enkele demarrages. Concurrent na concurrent moest lossen tot enkel nog de Tsjech Vacek en de Duitser Mayrhofer overschoten.

Vacek moest snel afhaken met krampen en Evenepoel reed met de Duitser – voortdurend in zijn wiel – kilometers voort. Op twintig kilometer van de aankomst werd het Mayrhofer toch te veel en ging Evenepoel solo. Hij bouwde snel zijn voorsprong uit en finishte uiteindelijk met een kleine anderhalve minuut voorsprong.

“Fantastisch seizoen”

“Ik ben heel blij”, reageerde Evenepoel achteraf. “Het was mijn doel op dit WK de dubbelslag te slaan en dat is gelukt. Ik heb een fantastisch seizoen achter de rug.”

Evenepoel volgt op de erelijst van het WK voor junioren de Deen Julius Johansen op. Jasper Stuyven was de laatste Belg die hem voorafging op het palmares. Stuyven triomfeerde in 2009 in Moskou.

Bron: Belga

Het bericht Wonderboy Evenepoel slaat dubbelslag op WK verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels