HomeNieuwsWolvin doodde vrijdagnacht wellicht twee schapen in Meerhout

Wolvin doodde vrijdagnacht wellicht twee schapen in Meerhout

De wolvin die eerder deze maand gespot werd in België, en die daarmee de officiële terugkeer inluidde van de wolf in onze contreien, heeft vrijdagnacht wellicht twee schapen gedood in het Kempense Meerhout en één verwond. Dat deelt Landschap vzw mee, de natuurvereniging achter Meldpunt Wolven. Volgens Landschap vzw was wolvin Naya al bijna drie weken in België, nadat ze vanuit Duitsland de grens had overgestoken. In Leopoldsburg-Beringen leek ze een voorlopig leefgebied gevonden te hebben. De wolf had in tien dagen vijfhonderd kilometer afgelegd.
“Maar nu ziet het er naar uit dat de ‘wandelwolf’ zich weer in beweging heeft gezet. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op een landbouwbedrijf in Meerhout twee schapen gedood en een derde ernstig verwond. Alles wijst erop dat het hier om een wolvenaanval gaat. De link met Naya is dan snel gelegd”, klinkt het in een persbericht zondagavond. Het gewonde schaap zou inmiddels aan de beterhand zijn.
Onderzoek moet nog uitwijzen of de aanval effectief aan wolvin Naya moet toegeschreven worden. Volgens Landschap vzw kan de getroffen landbouwer de schade vergoed krijgen van het Agentschap voor Natuur en Bos als aangetoond wordt dat het wel degelijk om een wolvenaanval ging.
De vzw zegt nog dat onduidelijk is waar de wolf zich nu bevindt. Landschap vzw wijst erop dat wolven een voorkeur hebben voor wilde prooien, zoals reeën en everzwijnen, maar dat die zich snel uit de voeten maken voor de wolf. “Als het alternatief erin bestaat om een mak schaap aan te vallen, zal de opportunistische wolf in sommige gevallen voor dat laatste kiezen”, klinkt het. Preventie, zoals het ’s nachts ophokken van huisvee, is daarom de boodschap.
Meer informatie op www.welkomwolf.be.

bron: Belga

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels