HomeNieuwsWe laten op kantoor vooral lichte en vegetarische lunches leveren

We laten op kantoor vooral lichte en vegetarische lunches leveren

Belgische werknemers laten maaltijdkoeriers ’s middags vooral lichte en vegetarische maaltijden leveren op kantoor. Dat blijkt uit cijfers van Deliveroo. Wat ook opvalt, is dat advocaten het vaakst gebruik maken van de dienst.

Niet iedereen heeft tijdens de werkdag tijd om naar buiten te gaan en een lunch te halen. Daarom doen veel werknemers een beroep op maaltijdleverancier Deliveroo. Uit cijfers van het bedrijf blijkt dat er grote verschillen zitten in de eetgewoontes van beroepen. En het valt op dat Belgische werknemers iets kiezen dat goed voor hen is.

Van de wet krijg je honger

Van alle lunches die besteld worden, vallen de meeste (47%) onder de categorie ‘licht en gezond’. Daarna komen de vegetarische maaltijden, die vooral populair zijn bij vastgoedmakelaars, consultants en headhunters. De top drie wordt afgesloten door de Italiaanse gerechten.

De beroepstak die het vaakst beroep doet op Deliveroo is die van de advocaten. Juristen zijn vooral fan van pizza’s en pastas en vinden daarin bondgenoten bij de consultants en mensen die in de telecom werken. Nog een opvallende trend: mensen die in de mode-industrie actief zijn bestellen vaak een vegetarische maaltijd. Techniekers zijn dan weer grote fans van de Italiaanse keuken.

Het bericht We laten op kantoor vooral lichte en vegetarische lunches leveren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels