HomeNieuwsVrouw bevalt tijdens explosie in Beiroet. (video)

Vrouw bevalt tijdens explosie in Beiroet. (video)

Enkele uren na de verschrikkelijke dubbele ontploffing in Beiroet, met meer dan 150 doden en 5.000 gewonden, kwam de kleine George ter wereld. Het werd geen evidente bevalling, nadat door het incident nagenoeg alle apparatuur in het ziekenhuis verwoest werd. Dokters en verplegend personeel werkten onverstoord verder en intussen verkeert de hele familie ondanks alles in goede gezondheid.

Afgelopen dinsdag, 4 augustus, werd het leven in Beiroet brutaal onderbroken door een dubbele explosie van ongekende omvang. Maar in universitair ziekenhuis St. George, zwaar getroffen door de drukgolf, was er geen tijd om stil te staan bij de feiten.

In die omstandigheden werd George geboren, om tien na zeven, op enkele kilometers van het incident. Op deze beelden, gefilmd door de vader, zie je hoe de moeder wordt meegenomen naar de verloskamer door de aanwezige dokters en verplegend personeel. Enkele seconden later verwoest de explosie alles op zijn pad en wordt de omvang van de schade vlug duidelijk. Desondanks verloopt de geboorte van de kleine jongen probleemloos.

https://www.instagram.com/p/CDg-nmbJcaI/

“Bedankt om me op de wereld te zetten”

De indrukwekkende beelden tonen een volledig verwoeste verloskamer, bezaaid met glasscherven en bloedspatten. De vader van kleine George bedankte het ziekenhuispersoneel in zijn naam: “Bedankt om me veilig op de wereld te zetten. Ik hoop dat ik jullie ooit mijn dankbaarheid kan tonen.” De ouders gaven hun kindje de naam George, als eerbetoon aan het ziekenhuis.

https://www.instagram.com/p/CDjmpCIJOoV/

De video werd gepubliceerd op het instagram-account “Long live Lebanon”. Daarop worden heel wat foto’s en verhalen over de ontploffing gedeeld, zij geven het volgende nog mee: “George en zijn familie hebben het overleefd en nemen nu de nodige rust. Ze hebben dokters en verplegend personeel, dat kalm bleef en zorgde voor een vlekkeloze bevalling ondanks de verwoeste apparatuur, van harte bedankt.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels