HomeNieuwsVrouw bedankt plasmadonoren met feest

Vrouw bedankt plasmadonoren met feest

Eind goed al goed voor een vrouw die maar liefst zestien zakjes AB-plasma nodig had om te overleven. Via een actie van het Rode Kruis-Vlaanderen werden ruim voldoende plasmadonoren gevonden. De patiënte overleefde en wil de honderden donoren persoonlijk bedanken. Dat gebeurt volgende zaterdag vanaf 10.30 uur in Kinepolis Leuven. Om haar te helpen, deed het Rode Kruis-Vlaanderen een half jaar geleden een dringende oproep naar geschikte plasmadonoren. Het werd een overweldigend succes.

Zaterdag organiseert Rode Kruis-Vlaanderen in heel Vlaanderen het ‘Feest in de bioscoop’. Een evenement om 1.300 van de in totaal 180.000 donoren te bedanken voor hun levensreddende giften. Het gaat om mensen die meer dan 10 donaties per jaar hebben gegeven. Zij mogen samen met hun partner in acht bioscoopzalen in Vlaanderen gratis naar de film “The Commuter” kijken (Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven, Antwerpen, Genk, Turnhout en Mechelen).

In Leuven kan de vrouw geïnterviewd worden. Zij is trouwens ook het gezicht van een nieuw campagnefilmpje rond plasma dat het Rode Kruis in avant-première aan zijn donoren zal tonen.

bron: Belga

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels