HomeNieuws“Voetbalsters VS beter betaald dan hun mannelijke collega’s”

“Voetbalsters VS beter betaald dan hun mannelijke collega’s”

De Amerikaanse voetbalbond heeft in de afgelopen jaren meer geld betaald aan het nationale vrouwenteam dan aan het mannenteam. Dat beweert voorzitter Carlos Cordeiro, op basis van een financiële analyse.

De dames kregen volgens hem in de periode 2010-2018 in totaal 34,1 miljoen dollar (zo’n 30 miljoen euro) aan salarissen en bonussen, terwijl de mannen in diezelfde tijdspanne 26,4 miljoen dollar (24 miljoen euro) ontvingen.

Rechtszaak

Die conclusie is niet in goede aarde gevallen bij de 28 vrouwelijke internationals, die sinds maart met de Amerikaanse bond in een rechtszaak verwikkeld zijn om gelijke beloning voor vrouwen en mannen te bekomen. De voetbalsters menen dat zijn zwaar onderbetaald worden, terwijl ze beter presteren dan hun mannelijke collega’s.

WK

Team USA veroverde onlangs in Frankrijk de wereldtitel door in de finale onze noorderburen te verslaan. “De cijfers zijn volkomen uit de lucht gegrepen. Het is een trieste poging van de bond om de overweldigende steun die wij alom hebben gekregen te ondermijnen”, luidt de repliek van het vrouwenteam.

Het bericht “Voetbalsters VS beter betaald dan hun mannelijke collega’s” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels