HomeNieuwsVijfduizend Vlamingen beleven vandaag ‘Mobiele Maandag’

Vijfduizend Vlamingen beleven vandaag ‘Mobiele Maandag’

Vijfduizend Vlamingen nemen vandaag deel aan het initiatief ‘Mobiele Maandag’ van De Lijn, om minstens één dag per week te kiezen voor een andere manier om zich te verplaatsen. De openbaarvervoermaatschappij wil zo de Vlaming kritisch doen nadenken over zijn verplaatsingsgewoonte, het fileprobleem en het daaruit voortvloeiend ecologisch, economisch en psychologisch leed aanpakken.

Sinds het initiatief vorige week werd voorgesteld, registreerden al 5.000 Vlamingen zich. “De Vlaming ziet in dat we dringend actie moeten ondernemen om het fileleed op te lossen”, aldus Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn. “Samen kunnen we de oorzaak van die file, zijnde het teveel aan auto’s op de baan, aanpakken door de auto minder te gebruiken. Mobiele Maandag is een initiatief waar we allemaal samen onze verantwoordelijkheid opnemen en elkaar aansporen om hetzelfde te doen.”

Volgens De Lijn verplaatst het personeel van verschillende organisaties zich deze maandag op een alternatieve manier. Het gaat dan om onder andere het Rode Kruis, Medialaan, VRT, de Vlaamse overheid en ook leden van plaatselijke badmintonclubs. Wie zich inschrijft op de website, krijgt twee gratis sms-tickets cadeau en kan ook vrienden en collega’s uitdagen om na te denken over hun verplaatsing.

www.mobielemaandag.be

Het bericht Vijfduizend Vlamingen beleven vandaag ‘Mobiele Maandag’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels