HomeNieuwsVijfde van de Brusselse hotelkamers nog vrij op dag van openingsrit Tour...

Vijfde van de Brusselse hotelkamers nog vrij op dag van openingsrit Tour de France

Een vijfde van de Brusselse hotelkamers zijn dit weekend nog vrij op zaterdag 6 juli, de dag van de openingsrit van de 106de Ronde van Frankrijk. Toch is er hoop dat de hotels nog volzet raken.

Een week geleden schommelde de bezetting van de Brusselse hotelkamers al rond de 80%. Daar is sindsdien niet veel bijgekomen. Er zijn op zaterdag dus nog steeds een vijfde van de hotelkamers beschikbaar voor toeristen die de Grand Départ van de Tour de France van dichtbij willen meemaken.

Goed bereikbaar

“We hebben goede hoop dat we nog een volledig geboekt weekend zullen hebben. Het is nog steeds mogelijk om kamers te boeken. De hotels zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dat gratis zal zijn”, vertelt algemeen secretaris van BHA Rodolphe Van Weyenbergh.

Miljoen toeschouwers

Bij Brussels Major Events, organisator van de Grand Départ, verwachten ze een miljoen toeschouwers die de evenementen en de etappes van de Grand Départ in de hoofdstad zullen bijwonen tussen donderdag 4 juli en vrijdag 7 juli. De stad Brussel schat op haar beurt, op basis van de vorige drie buitenlandse Grand Départs, dat het evenement 20 tot 40 miljoen euro inkomsten zal opleveren voor de handelszaken en vooral de horeca.

Het bericht Vijfde van de Brusselse hotelkamers nog vrij op dag van openingsrit Tour de France verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels