HomeNieuwsVier op de tien werknemers verdenkt collega’s van ‘spijbelen’

Vier op de tien werknemers verdenkt collega’s van ‘spijbelen’

Met dit mooie weer is op kantoor zitten geen geschenk. Het is dan ook verleidelijk om je ziek te melden. Maar liefst 41% van de werknemers verdenkt hun collega’s ervan weleens een dagje te spijbelen. Opvallend genoeg zijn mannen veel achterdochtiger dan vrouwen: 46% tegenover 34%. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl bij 1.108 Nederlanders in loondienst.

Maar spijbelen is niet het enige waar collega’s zich aan ergeren. Van alle ondervraagden stoort 55% zich aan collega’s die te laat komen en 47% is geen liefhebber van teamleden die te vroeg naar huis gaan.

collega's
Acties.nl

Zweetgeur

Uit het onderzoek blijkt dat niet alleen de afwezigheid, maar ook de aanwezigheid van collega’s voor ergernissen zorgt. Zo stelt één op de acht ondervraagden dat collega’s een negatieve invloed hebben op zijn of haar productiviteit. Bij de dertigers ligt dit percentage op maar liefst 17%. Bij één op de tien respondenten zijn collega’s zelfs van negatieve invloed op het werkplezier. Als hoofdredenen hiervoor noemen zij roddelen, liegen en zwart gemaakt worden door collega’s. Eén van de deelnemers noemde “het verspreiden van een vreselijke transpiratiegeur”.

Goede vrienden

Ondanks bovenstaande irritatiepunten is het overgrote deel van de ondervraagden wel te spreken over hun collega’s. Zo zegt maar liefst 89% dat er bij hun huidige werkgever sprake is van een goed sfeer op de werkvloer. Daarnaast stelt 60% goed bevriend te zijn met één of meerdere collega’s.

Het bericht Vier op de tien werknemers verdenkt collega’s van ‘spijbelen’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels