HomeNieuwsVideobeelden tonen hoe schutter Dayton doodgeschoten wordt door politie

Videobeelden tonen hoe schutter Dayton doodgeschoten wordt door politie

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Connor Betts, de schutter die negen mensen doodde in Dayton (Ohio), doodgeschoten wordt door de politie. Daarmee werd wellicht een veel groter bloedbad vermeden.

Zaterdagavond opende Connor Betts het vuur in de populaire uitgaansbuurt Oregon in Dayton (Ohio). De 24-jarige man doodde negen mensen – onder wie zijn eigen zus Megan (22) – en verwondde 27 anderen. Dertig seconden na het eerste schot werd Betts neergeschoten door agenten die in de omgeving patrouilleerden. Dat moment werd opgenomen door camerabeelden.

Zwaar bewapend

Op de beelden is te zien hoe tientallen mensen in paniek weglopen. Heel wat mensen zoeken dekking in de bar Ned Peppers, waar de bewakingscamera hangt. Enkele seconden later zien we hoe een zwaar bewapende Connor Betts komt aanstormen en de bar wil binnenlopen. Dat lukt niet, want enkele politieagenten schieten hem vlak voor de ingang dood.

Zwaarder dodentol vermeden

De burgemeester van Dayton, Nan Whaley, benadrukte dat de snelle tussenkomst van de politie een zwaarder dodentol vermeden heeft. “Als we geen manschappen in de wijk Oregon hadden gehad, waar duizenden mensen van hun zaterdagavond aan het genieten waren, wat zouden we dan niet meegemaakt hebben in deze stad?”, klonk het.

WAARSCHUWING: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Het bericht Videobeelden tonen hoe schutter Dayton doodgeschoten wordt door politie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels