HomeNieuwsTrump geeft eerste interviews sinds vertrek uit Witte Huis: “Twitter is saai...

Trump geeft eerste interviews sinds vertrek uit Witte Huis: “Twitter is saai zonder mij”

Donald Trump heeft woensdagavond op de Amerikaanse televisie zijn eerste interviews gegeven sinds hij op 20 januari uit het Witte Huis vertrok. De voormalige Amerikaanse president liet zich interviewen door Fox News, Newsmax en OAN, allemaal zenders die hem gunstig gezind zijn, om te spreken over het overlijden van de conservatieve radiopresentator Rush Limbaugh.

Trump gebruikte het gesprek met Newsmax om uit te halen naar Twitter, dat hem van het platform haalde na de dodelijke bestorming van het Capitool door zijn aanhangers op 6 januari. Hij zei dat Twitter “saai” was geworden sinds hij in de ban is gedaan.

Toen hem werd gevraagd of hij weer actief wil worden op sociale media zei Trump te “onderhandelen met een aantal mensen”. “Er is ook de mogelijkheid om een eigen website bouwen”, aldus Trump, die erop leek te wijzen dat zijn aanhang zal zorgen voor voldoende bezoekers.

2024

Behalve Twitter kreeg ook president Joe Biden het te verduren. Trump noemde hem “mentaal weg”. Trump wilde niet ingaan op de vraag of hij zich in 2024 weer verkiesbaar stelt voor het presidentschap. “Dat zal ik nog niet zeggen, maar we hebben enorm veel steun”, zei hij. “Ik ben de enige die met impeachment te maken krijgt, van wie de populariteitscijfers stijgen.”

Verkiezingsfraude

Sinds Trump het Witte Huis heeft verlaten, verblijft hij in zijn resort Mar-a-Lago in Florida. De voormalige president blijft volharden in zijn ongefundeerde claims van verkiezingsfraude door de Democraten, die voor zijn aanhangers de reden waren om in januari het parlement aan te vallen.

Het bericht Trump geeft eerste interviews sinds vertrek uit Witte Huis: “Twitter is saai zonder mij” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels