HomeNieuwsTrain World en Lego slaan de handen in elkaar

Train World en Lego slaan de handen in elkaar

“De trein inspireert jong en oud”, zo beweert Bart De Groote, directeur Sales en Marketing van Train World, het treinmuseum in het station van Schaarbeek. We kunnen hem moeilijk ongelijk geven. Denk maar aan de elektrische speelgoedtreintjes die zowel kinderen als volwassenen weten te bekoren. Met die gedachte in het achterhoofd lokte Train World sinds de opening in 2015 al 400.000 bezoekers. Het interactieve treinuniversum gaat daar nu een schepje bovenop doen met de nieuwe Lego expo.

Vandaag, twee jaar na de tentoonstelling rond Kuifje, opent de Lego beleving in Train World. De keuze voor Lego bleek een logische zet. “Lego heeft veel speelgoedtreinen in haar aanbod, en die doen het in België extra goed”, vertelt Heidi Verheyen, marketingdirecteur van Lego Benelux. “We zijn dan ook heel fier om deel uit te maken van Train World.”

Foto Train World

Te midden van de vaste collectie kruipen Legofiguurtjes in de rol van machinist, spoorarbeider of treinreiziger. Legofans kunnen elke maand 50 dozen met hun favoriete speelgoed winnen door deel te nemen aan de zoektocht. In de grote lokettenhal kan je miniatuurtreinen en het station van Schaarbeek in Lego bewonderen. Voor de kleinsten zijn er speeltafels voorzien.

Legotrein

Lego trein
Foto Belga / Frederik Ureel

Ter gelegenheid van de expo heeft de NMBS een trein uitgedost in een Legojasje. Vanaf vandaag kan je hem op de Belgische sporen spotten. Gisteren maakte de Legotrein zijn eerste rit van station Brussel-Zuid naar Schaarbeek.

De Lego beleving loopt nog tot 31 januari 2019 in Train World, in het oude station van Schaarbeek.
www.trainworld.be

Het bericht Train World en Lego slaan de handen in elkaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels