HomeNieuwsToerisme in België op recordniveau in 2018

Toerisme in België op recordniveau in 2018

Binnen- en buitenlandse toeristen hebben vorig jaar in totaal 41,3 miljoen overnachtingen geboekt in Belgische accommodaties. Dat is 7 procent meer dan in 2017, zo blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Daarmee bevond het toerisme in België zich vorig jaar opnieuw op recordhoogte.

In totaal werden ruim 17,5 miljoen toeristen geteld, samen goed voor 41.320.284 overnachtingen. Het binnenlands toerisme was goed voor de helft daarvan. De Nederlanders vormen met 5,2 miljoen overnachtingen de grootste groep buitenlandse toeristen, gevolgd door de Fransen (2,8 miljoen), Duitsers (2,7 miljoen) en Britten (2,0 miljoen).

Vooral in Brussel was de toename duidelijk voelbaar, met 10% meer overnachtingen. Maar ook in Vlaanderen (+7%) en Wallonië (+5%) is er sprake van een stijging.

West-Vlaanderen boven

Vlaanderen is met ruim 26 miljoen overnachtingen wel nog altijd het gewest dat er ruimschoots in slaagt de meeste toeristen aan te trekken. Per provincie steekt West-Vlaanderen er duidelijk bovenuit, met 12,2 miljoen overnachtingen. De aanwezigheid van de Noordzee speelt daarin geen geringe factor.

Zo goed als de helft van alle overnachtingen (49%) werd geboekt in een hotel. Daarna volgen vakantiewoningen (16%), vakantieparken (13%) en jeugdherbergen (10%).

Het bericht Toerisme in België op recordniveau in 2018 verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels