HomeNieuwsTelt seks met een robot als overspel?

Telt seks met een robot als overspel?

Als we enkele futurologen mogen geloven, is het binnen zo’n dertig jaar mogelijk om seks te hebben met robots. Raar maar waar beschouwt vier op de tien mensen dit niet als overspel. 

Tegen 2020 is het niet meer zo raar om op date te gaan via een virtuele omgeving. Binnen dertig jaar heeft een op de tien jongeren al eens tussen de lakens gedoken met een robot die op een mens lijkt. Dat zijn maar twee voorspellingen uit Future of Sex rapport.

Deze vooruitzichten roepen een heleboel vragen op. Zullen mensen hierdoor minder sociaal worden? En geldt seks met zo’n robot als overspel? De online streamingdienst NOW TV verdiepte zich in deze kwestie en schotelde een heleboel vragen voor aan z’n kijkers. De aanleiding? De dienst zendt sinds kort Westworld uit, de bekende HBO-serie over een pretpark waar bezoekers hun fantasieën kunnen uitleven met levensecht uitziende robotten.

Ze ontdekten dat meer dan een op de drie wat gerampetamp met een robot ziet zitten. Hier is wel een opvallend genderverschil, want twee op de drie mannen zijn best geïnteresseerd, terwijl twee op de drie vrouwen dit volledig verkeerd vinden. Daarnaast ontdekten ze ook dat 40% seks met een geavanceerde R2-D2 niet beschouwt als overspel.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels