HomeNieuwsStudentenbarbecue verandert in bosbrand: 27 miljoen euro boete

Studentenbarbecue verandert in bosbrand: 27 miljoen euro boete

Twee Italiaanse studenten moeten 27 miljoen euro boete betalen voor het starten een bosbrand. Het vuur vernietigde grote stukken bos, dieren en meerdere gebouwen. De daders boden hun excuses aan, maar zien zichzelf ook als slachtoffers.

De twee studenten waren op 30 december met vrienden aan het barbecueën nabij het Comomeer in Italië. Maar het nieuwjaarsfeest liep uit de hand toen de kolen van de barbecue een bosbrand startten die 2.400 hectare bos in rook liet opgaan.

Zondebokken

Hoewel de 22-jarige studenten spijt betuigden voor hun acties, beweren ze ook zelf het slachtoffer te zijn: “We zijn de zondebokken van een bosbrand die niemand kan verklaren. Wij zijn slachtoffers in dit verhaal. Toen de brand ontstond, hebben we meteen de brandweer gebeld en alles geprobeerd om de brand te blussen.”

De vuurzee vernietigde verschillende gebouwen. De Italiaanse krant La Repubblica schrijft ook dat in één van de huizen nog huisdieren zaten, die het niet overleefden. De enorme boete voor de twee jongeren werd berekend volgens een decennia-oude formule die de financiële boete bepaalt aan de hand van de omvang van de schade. Het is niet duidelijk hoe de studenten ooit hun schulden zullen kunnen afbetalen.

Het bericht Studentenbarbecue verandert in bosbrand: 27 miljoen euro boete verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels