HomeNieuwsSchilderijen op de Meir zuiveren lucht

Schilderijen op de Meir zuiveren lucht

Vanaf vandaag sieren twaalf schilderijen de gevel van de Foodmaker Flagshipstore op de Antwerpse Meir. De portretten van kunstenares Elleke Van Win komen er niet zomaar, maar kaderen in haar street art project ‘Art Against Global Warming’, waarmee ze aandacht wil vestigen op de klimaatproblematiek en Earth Overshoot Day op 29 juli.

Dat de portretten op een gevel aan de Meir hangen, is geen toeval. Met de portretten wil Elleke vooral de overconsumptie aan de kaak stellen, die de aarde steeds verder verwoest. De verf die Elleke gebruikte voor de portretten zuivert is bovendien gemaakt van natuurlijke materialen en zuivert zelfs de lucht.

Crowdfunding 

Maar wie zijn die mensen die daar hangen te pronken op de Meir? Voor de realisatie van haar eerste ‘Art Against Global Warming’ project organiseerde Elleke een crowdfunding. De portretten zijn afbeeldingen van gulle schenkers.

Earth Overshoot Day 

Ellekes actie komt er in het kader van Earth Overshoot Day. Dat is de dag van een bepaald jaar waarop de mens wereldwijd net zoveel van de aardse grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt als wat de aarde in één jaar tijd terug kan opbrengen. Dit jaar valt die dag al op 29 juli.

Op het eerste gezicht zijn de schilderen kleurrijke en vrolijke portretten maar ze verwijzen eigenlijk naar de overconsumptie die onze planeet langzaamaan verwoest. De figuren kijken ernstig en dragen een plastieken pet.

Even zuiverend als een klein bos

Maar de schilderijen doen meer dan bewustwording creëren. De Airlite verf is niet alleen milieuvriendelijk maar ook luchtzuiverend. De verf van de twaalf portretten heeft hetzelfde effect als een bos van 18 m2.

Het bericht Schilderijen op de Meir zuiveren lucht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels