HomeNieuwsSamsung lanceert smartphone met 1 terabyte intern geheugen

Samsung lanceert smartphone met 1 terabyte intern geheugen

Samsung brengt als eerste van de grote smartphoneproducenten een smartphone met 1 terabyte intern geheugen op de markt. Dat is dubbel zoveel als tot nu toe gangbaar was bij de duurste toestellen, en het geheugen is bovendien uitbreidbaar met een SD-kaartje.

De Galaxy S10+ met 1 TB geheugen zal 1.599,99 euro kosten, maar de Zuid-Koreaanse smartphonemaker zal ook goedkopere S10-toestellen verkopen met minder opslagruimte.

Evolutie, geen revolutie

De S10 is de tiende telg in de populaire S-reeks van Samsung. Het beste van de vorige uitvoeringen bleef behouden, benadrukt het bedrijf. De nieuwe S-smartphones zijn de laatste jaren telkens meer evolutie dan revolutie en dat is dit jaar niet anders. In afwachting van zijn aangekondigde plooibare smartphone heeft Samsung weer enkele kleine nieuwigheden bedacht waarmee het bedrijf consumenten hoopt te overtuigen om toch te upgraden.

Zo is de S10 iets kleiner en dunner dan de S9, maar is het scherm toch groter. Het ‘infinity-o display’ heeft alleen een kleine ronde uitsparing voor de camera, voor de rest is bijna de hele voorkant van de smartphone ingenomen door het scherm. In het display zit een vingerafdrukscanner verwerkt die de contouren van de vingertop analyseert in 3D. Zo wordt het volgens Samsung mogelijk om de smartphone te ontgrendelen als het scherm of de vinger nat zijn.

Wearables

Ook nieuw is dat de smartphone kan dienen als oplaadplatform voor wearables. Het volstaat om contact te maken tussen bijvoorbeeld een smartwatch en de achterzijde van de S10 om het horloge op te laden met de batterij van de telefoon. Ook de nieuwe oortjes – Samsung noemt ze «Buds» – hebben dankzij dat systeem geen plug nodig. Niet om op te laden, maar ook niet om te gebruiken. Ze werken via bluetooth. Toch liet Samsung ook deze keer de aansluiting voor een traditionele koptelefoon met draad gewoon zitten, terwijl concurrerende merken dat gat al lang hebben verbannen.

Kanariegeel

Samsung lanceert zijn S10 in drie uitvoeringen. De S10+ is met 6,4 inch de grootste en biedt de meeste mogelijkheden. De prijs begint bij 999 euro. De S10 van 6,1 inch kost minstens 899 euro en de nieuwe S10e van 5,8 inch kost 749 euro. Dat laatste toestel is beperkter in mogelijkheden. Er zit geen 3D- maar wel een gewone vingerafdrukscanner in, er zitten maar drie camera’s op tegen vijf bij de S10+ en de batterijcapaciteit is beperkter. Het is wel het enige toestel dat Samsung in kanariegeel zal verkopen, naast wit, zwart en groen. In België komen de nieuwe smartphones op 8 maart in de rekken.

Het bericht Samsung lanceert smartphone met 1 terabyte intern geheugen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels