HomeNieuwsRyanair zegt vaarwel tegen plastic (in 2023)

Ryanair zegt vaarwel tegen plastic (in 2023)

De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat de strijd aan met plastic, dat maakt topman Michael O’Leary bekend in een statement. Dat is een opvallende zet, want eerder noemde hij milieubewegingen achterhaald.

De CEO van Ryanair beweerde recent nog dat de uitstof van koolstofmonoxide niet bijdroeg tot de opwarming van de aarde en alle milieu-activisten naar de maan konden lopen. Maar nu is hij toch van mening veranderd. Binnen vijf jaar moeten alle vliegtuigen vrij zijn van niet-recycleerbare kunstoffen. Daarbovenop wordt er overgeschakeld op biologisch afbreekbare bekers, bestek uit hout en papieren verpakkingen. Ook de hoofdkantoren en gebouwen van Ryanair worden milieuvriendelijk.

Veranderingen

De groene inhaalbeweging is niet het enige dat er gaat veranderen. Vorige week erkende O’Leary nog de Britse vakbondsbeweging Balpa en startte hij een speciaal programma om klanten een betere service te geven. Allemaal zaken die lang ontbraken en waarvoor hij ook meerdere malen op de vingers werd getikt.

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels