HomeNieuwsReis als een Rus

Reis als een Rus

Metro nodigt haar lezers uit voor een exclusieve reis naar Sint-Petersburg en Moskou, in samenwerking met Joker. Op acht dagen tijd leer je het Rusland van de locals kennen.

En waar mengen we ons beter onder de Russen, dan op hun pendeltraject?

Voor onze reis van Sint-Petersburg naar Moskou nemen we de nachttrein. Dit is niet zomaar een trein, maar een culturele belevenis. We verdelen ons over vierpersoonscoupés. Indommelen op de cadans van de wielen op het spoor, de nachttrein voelt echt als reizen!

nachttrein Metroreizen Rusland Joker

Cultureel erfgoed

Rusland is gekend voor zijn diep gelegen en weelderig barok gedecoreerde metro’s. En dus gooien we ons ondergronds, al was het maar om even deel uit te maken van de 2,5 miljoen reizigers die dagelijks gebruik maken van het netwerk. De ‘underground’ in Moskou is het meest bijzondere metrostelsel ter wereld: zeker 44 van de bijna 200 stations worden beschouwd als cultureel erfgoed. Duizelingwekkend diepe roltrappen, brede gangen en zuilengalerijen in graniet en marmer, uitbundige versiering met kroonluchters en mozaïeken, dit moeten we gewoon zien!

Nu we ons de sporen van Rusland eigen gemaakt hebben, schieten we in actie en kruipen we op de fiets voor een originele tocht naar de mooiste plekjes in Moskou.

In samenwerking met Joker organiseert Metro deze unieke reis, van 18 tot 25 mei 2018. Alle info vind je hier.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels