HomeNieuws‘Red Hot Chilli Peppers’-bassist spreekt openhartig over verslaving

‘Red Hot Chilli Peppers’-bassist spreekt openhartig over verslaving

In een open brief aan Time Magazine heeft Red Hot Chilli Peppers-bassist Flea openlijk gesproken over zijn verslaving. Hij wil met de publicatie ook anderen waarschuwen voor de gevaren van voorgeschreven medicatie.

De brief verscheen in de ‘Opioid Diaries’-reeks van TIME, waar het magazine een licht wil werpen op de huidige en ergste opioïdencrisis ooit in Amerika. Heroïne is bijvoorbeeld een opioïde, maar sommige pijnstillers vallen er ook onder. In zijn stuk ‘The Temptation of Drugs is a Bitch’ spreekt Flea, officieel Michael Balzary, over een leven vol drugs.

Bijna dood

“Al van bij mijn geboorte kwam ik er mee in aanraking”, begint Flea. “De volwassenen in mijn leven gebruikten en ikzelf begon wiet te roken op mijn elfde. Daarna spoot, slikte, rookte en snoof ik mezelf een weg door mijn tiener en twintiger jaren”, gaat hij voort.

Verder in het stuk schrijft de bassist dat hij drie van zijn dierbaarste vrienden zag sterven door druggebruik nog voor ze 26 jaar oud waren en dat hij zelf ook bijna het loodje had gelegd. Enkel het vaderschap deed hem inzien dat verandering nodig was.

Beter opvolgen

Hij hekelt in het stuk ook de laksheid waarmee dokters in zijn land opioïden voorschrijven. “Na een snowboardongeluk schreef de dokter me OxyContin voor. Die dingen maakte me zo lam als wat en zorgde ervoor dat ik emotioneel helemaal verdoofd was.”

Hij roept de farmaceutische sector op om patiënten en voorschrijfgedrag van dokters beter op te volgen. “Perfect gezonde mensen raken verslaafd en sterven uiteindelijk. Advocaten, loodgieters, beroemdheden – verslaving kijkt niet naar wie je bent.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels