HomeNieuwsRechterrijstrook in Kennedytunnel tot morgenavond afgesloten

Rechterrijstrook in Kennedytunnel tot morgenavond afgesloten

Zowel in de richting van Gent als van Nederland is de rechterrijstrook van de Kennedytunnel afgesloten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat boven die rijstrook dringende werken moet uitvoeren aan de verlichtingsarmaturen. Het Agentschap hoopt die werken in twee nachten te kunnen uitvoeren.

Verkeer van Gent naar Hasselt en omgekeerd rijdt beter om via Brussel. De Liefkenshoektunnel is in beide richtingen tolvrij, en blijft dat al minstens tot na de avondspits.

Boven de rechterrijstroken in beide tunnelkokers blijken de verlichtingsarmaturen op verschillende plaatsen los te komen, meldt AWV. “Het risico is te groot dat sommige op het wegdek terechtkomen”, klinkt het. “Om de veiligheid van de weggebruikers niet in het gedrang te brengen worden de rechterrijstrook richting Gent en Nederland preventief afgesloten. Voor de overige rijstroken is een afsluiting niet nodig gezien de armaturen in betere staat zijn.”

Omstreeks 12u30 was op de Antwerpse ring richting Gent de wachttijd voor de Kennedytunnel al opgelopen tot een half uur. Op de E17 richting Nederland was de situatie gelijkaardig. “Dat valt voorlopig nog mee, maar de files kunnen snel aangroeien en aangezien het allicht een hele tijd zal duren, raden we alvast aan om Antwerpen te vermijden indien mogelijk”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “Wie tijdens de avondspits langs Antwerpen rijdt, vragen we zijn rit goed te plannen. De Kennedytunnel is de drukste tunnel van Vlaanderen, met op een werkdag 83.000 voertuigen die richting Gent rijden en 74.000 richting Nederland.”

Het bericht Rechterrijstrook in Kennedytunnel tot morgenavond afgesloten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels